Acesta pune construcţiile haotice din trecut pe seama dezvoltării precare a infrastructurii necesare pentru anumite zone urbane.
„Ca să ajungi la o casă mare şi frumoasă treceai prin lacuri şi noroaie. Existau două alternative: ori îţi făceai singur aceste lucrări, ori aşteptai după autorităţi. Numai după dezvoltarea infrastructurii vom putea vorbi de o dezvoltare coerentă pe imobiliare“, a menţionat preşedintele PSC.
Chiar dacă lipsa spaţiilor locative este evidentă pentru toată lumea, Erbaşu spune că dezvoltarea unor stocuri noi trebuie corelată direct cu puterea de achiziţie a populaţiei. El atrage atenţia românilor să nu mai acceseze produse imobiliare pe care nu şi le permit, pentru că de multe ori numai mentenanţa imobilului devine o corvoadă.
Stabilirea preţurilor
Erbaşu a mai subliniat faptul că evoluţia ascendentă a preţului la motorină are un impact semnificativ asupra unor materiale de construcţie.
„Din lipsa de comenzi mulţi producători au intrat în faliment, iar cei câţiva care au rămas fac piaţa. Pentru a se proteja de faliment umblă la preţuri“, a explicat omul de afaceri.