PSD atacă din nou Guvernul liberal: Trei luni au fost suficiente pentru a vedea de ce este în stare PNL la guvernare

Partidul Social Democrat atacă din nou Guvernul liberal. Potrivit liderii PSD, trei luni de guvernare au fost suficiente pentru a duce România în haos. Aceștia se leagă și de deficitul excesiv din țară, dar și de amânarea majorării pensiilor și salariilor cetățenilor.

PSD consideră că au fost „suficiente” trei luni pentru a se vedea „de ce este în stare” PNL la guvernare – deficit „excesiv”, „dezmăţ la cheltuieli publice”, scăderea veniturilor, împrumuturi de patru ori mai mari, „îngheţarea” calendarului de creşteri de pensii şi salarii.

„Trei luni au fost suficiente pentru a vedea de ce este în stare PNL la guvernare! Deficit excesiv, dezmăţ la cheltuieli publice, scăderea veniturilor, împrumuturi de 4 ori mai mari, îngheţarea calendarului de creşteri de pensii şi salarii, creşterea ROBOR, inflaţie, încetinirea creşterii economice. În lipsa măsurilor de stimulare, industria se prăbuşeşte, iar agricultura, lovită de o iarnă atipică, nu primeşte niciun sprijin guvernamental. Economia este în cădere. Urmează inevitabil austeritatea. De aceea fug de guvernare ca dracu’ de tămâie! Sunt gata să-şi dărâme propriul guvern! Vor cu disperare alegeri înainte de venirea austerităţii”, se arată într-un mesaj publicat de PSD pe Facebook, potrivit Agerpres.

Strategia fiscal-bugetară adoptată de Guvern duce la un deficit excesiv în România

Într-un raport adoptat vineri de Comisia Europeană se arată că strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2020-2022, adoptată de Guvern în data de 10 decembrie 2019 şi trimisă Parlamentului, prevede o ţintă de deficit de 3,8% din PIB în 2019, o cifră care constituie o dovadă prima facie a existenţei unui deficit excesiv în România.

Din raport rezultă că România nu respectă criteriul deficitului definit în tratat şi că deschiderea unei proceduri de deficit excesiv este, prin urmare, justificată.

„Deficitul preconizat pentru 2019 este peste şi nu apropiat de valoarea de referinţă de 3% din PIB prevăzută în Tratat. Depăşirea nu este considerată a fi nici excepţională şi nici temporară”, se arată în raportul executivului comunitar.