Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) a finalizat cercetarea pe care a făcut-o asupra proiectelor cu fonduri europene în care au fost implicaţi Dan Barna şi sora acestuia și a întocmit documente pentru sesizarea procurorilor DNA.
Dan Barna cere lămuriri, dar anunţă că se va retrage din funcţii dacă va fi urmărit penal
După ce DLAF a anunţat că a trimis dosarul la DNA, Dan Barna a precizat că a solicitat o notă de constatare de la Departamentul de Luptă Antifraudă, pentru că nu ar fi fost informat în legătură cu acest demers şi, în plus, el nu face parte din grupul de 4 persoane acuzate în acel dosar.
Totuşi, în cazul în care se va începe urmărirea penală în cazul său, Dan Barna a spus că se va retrage din funcţii.
„Dacă se va porni urmărirea penală împotriva mea, evident mă voi retrage. (…) Principiile pe care le susțin, fără penali în funcții publice, voi continua să le susțin și reprezintă o valoare și un crez cu care am venit în politică și cu care voi continua să fac politică în România”, a declarat, marţi, Dan Barna.
Reacţia imediată a PSD: Dan Barna a intrat oficial în categoria penalilor în funcții publice
Imediat după apariţia informaţiilor de astăzi, cei din Partidul Social Democrat au avut imediat o reacţie acidă la adresa co-preşedintelui USR PLUS, pe pagina de Facebook a formaţiunii politice.
În plus, social-democraţii insistă că „Fără penali în funcţii publice”, celebra campanie iniţiată de USR, nu ar fi fost decât o minciună electorală, menită să fure voturile românilor.
„Conform propriilor standarde, de astăzi Dan Barna a intrat #oficial în categoria penalilor în funcții publice. Prin urmare, tot conform propriilor standarde, astăzi Dan Barna are obligația de a-și da demisia din funcția de vicepremier.
Fiecare zi în funcția publică deținută de penalul Dan Barna dovedește că #farapenaliinfunctiipublice a fost doar o minciună electorală pentru a fura voturile românilor!”, este mesajul postat pe pagina de socializare a PSD.
Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea