PSD exclude ferm o alianță cu AUR. Sorin Grindeanu: Poate PSD-UDMR

Sorin Grindeanu

SURSA FOTO: Dreamstime

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și prim-vicepreședinte al PSD, a declarat luni seară, pe 30 septembrie, că social-democrații exclud o alianță cu AUR, însă ar lua în considerare o alianță cu UDMR.

Sorin Grindeanu exclude o alianță cu AUR

Sorin Grindeanu a respins posibilitatea unei alianțe guvernamentale cu AUR, dar a declarat că o colaborare cu UDMR este foarte probabilă. De asemenea, Grindeanu consideră că niciun partid politic nu va reuși să obțină 50% din voturi la alegerile parlamentare.

”Nu cred că o să fie cineva cu 50% la parlamentare. Este evident că se va continua pe o alianţă guvernamentală. Nu ştiu dacă aceasta. O alianţă politică ce va da majoritatea”, a spus el.

Întrebat despre o posibilă apropiere față de AUR, ministrul Transporturilor a respins categoric această idee. În schimb, consideră mult mai probabilă o alianță cu UDMR.

”Exclus. A şi declarat Marcel Ciolacu că nu vom face majorităţi cu AUR. Haideţi să vedem, poate ajunge PSD-UDMR. E puţin, dar e o majoritate. Rămâne să vedem rezultatul (…)

Cred că e important să vină şi UDMR în această coaliţie pentru că e nevoie de o coaliţie mai largă în Parlament”, a afirmat acesta.

George Simion, liderul AUR / SURSA FOTO: AUR

Până la alegeri, PSD își concentrează eforturile pe elaborarea strategiei electorale, organizând discuții cu sindicatele și patronatele. Sorin Grindeanu a precizat că aceste consultări vor continua până la sfârșitul săptămânii.

„Azi am început discuţiile pe care le avem constant, periodic, doar că acum ne aflăm în perioada în care elaborăm programul de guvernare, oferta noastră şi e normal să ne întâlnim cu patronate, cu sindicate, cu asociaţii, cu toţi cei care pot să aducă îmbunătăţiri programului şi ofertei noastre electorale.

Azi am început de dimineaţă, continuă întâlnirile şi azi, mâine la fel, poimâine, astfel încât până la sfârşitul săptămânii să terminăm aceste consultări, urmând ca ceea ce avem noi ca şi draft până acum, produs de Consiliul Naţional, să se îmbunătăţească cu propunerile primite”, a declarat el la sediul central al PSD.

Rolul lui Klaus Iohannis după ce va pleca de la Cotroceni

Luni seară, la Antena 3 CNN, social-democratul a declarat că implicarea foștilor președinți ai României în politică, precum Traian Băsescu și Ion Iliescu, nu a fost o decizie inspirată. Referindu-se la Klaus Iohannis, Grindeanu a sugerat că acesta ar putea valorifica experiența sa politică în alte domenii, fără a se implica direct în politică.

Întrebat despre rolul pe care îl va avea actualul președinte al României în viitoarea coaliție, ministrul Transporturilor a spus:

 ”De ce trebuie să îi găsim noi un rol lui Klaus Iohannis? Eu am văzut că aproape toţi preşedinţii, cred că mai puţin Emil Constantinescu, au încercat după să rămână în politică.

Şi nu cred că a fost o decizie înţeleaptă. Nici din partea domnului Ion Iliescu, nici din partea lui Traian Băsescu”.

Potrivit lui Grindeanu, Klaus Iohannis își poate folosi experiența politică în alte domenii.

 ”Eu cred că există multe alte lucruri pe care Klaus Iohannis poate să le facă punându-şi în valoare experienţa politică, dar nu neapărat să facă politică”.

Klaus Iohannis; SURSA FOTO: Administrația Prezidențială

Cum a strâns Iohannis 500.000 de euro din chirii

În spatele unei cariere politice de succes, Klaus Iohannis are o poveste imobiliară controversată: a obținut 500.000 de euro din chirii pe parcursul a 20 de ani.

În contextul reînvierii controversei legate de modul în care președintele Klaus Iohannis a dobândit două dintre cele șase imobile din Sibiu, se discută despre veniturile considerabile din chirii pe care le-a încasat de-a lungul timpului.

Aceste câștiguri i-au permis, după cum a afirmat în campania din 2014, să realizeze noi achiziții imobiliare. Întrebarea actuală vizează momentul și modul în care autoritățile fiscale vor reuși să recupereze sumele respective de la el. Mai multe puteți citi aici.