România va fi lovită de o criză în majoră în 2021. Nu este vorba despre nimic economic, ci educațional. Social democrații sunt cei care trag un semnal de alarmă într-o postare pe facebook.
Mai exact, PSD-ul consideră că şcoala online este „un dezastru”, cu sute de mii de copii fără acces la internet şi fără tablete.
„Ministrul Educaţiei recunoaşte eşecul catastrofal al guvernării liberale din 2020 în domeniul învăţământului! Cu sute de mii de copii fără acces la internet şi fără tablete, şcoala online este un dezastru”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de PSD.
România, lovită de o criză majoră în 2021
Social-democraţii trag și un semnal de alarmă cu privire la acest dezastru. Aceștia adaugă că „mai grav” este însă că şi actualii guvernanţi „continuă haosul”: „demnitari PNL promit iar revenirea elevilor în şcoli din februarie, în vreme ce oamenii USR contrazic total acest scenariu”.
„Din păcate, factura incompetenţei actualului Cabinet va fi plătită de copiii noştri – iar asta înseamnă: medii neîncheiate pe primul semestru, multă materie pierdută, imposibil de recuperat, incertitudine şi stres cu privire la examenele din acest an. Pentru şcoala românească, guvernarea Dreptei începe mereu cu stângul”, mai scriu social democrații în postare.
Școala online: Ce spune ministrul Educației
De cealaltă parte, Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, anunța că așteaptă luni „o raportare” a numărului de elevi care riscă să rămână cu mediile neîncheiate pe semestrul I din cauza „dificultăților înregistrate în procesul de predare online”.
Potrivit acestuia, în funcție de amploarea rezultatului, va trebui să stabilim măsuri remediale.
„Va trebui să modificăm, spre exemplu, regulamentul de organizare și funcționare, care dă dreptul profesorului să încheie media pe semestrul I cel mai târziu la 4 săptămâni de la începerea semestrului II – 8 februarie până pe 7 martie sunt cele patru săptămâni.
Și pentru a avea timp ca acele acțiuni remediale să se poată face o lună, două luni, va trebui să decalăm acest termen legal pe care profesorii îl au la dispoziție pentru a încheia mediile, în așa fel încât să le închei mediile după ce ai reușit să repari ceea ce ai pierdut și să ai un rezultat în favoarea elevului”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi24.