Discuția despre creșterea vârstei de pensionare trebuie tranșată înainte să mai dăm naștere, din cine știe ce motive politice, și la alte îngrijorări pentru români. PSD nu susține o astfel de măsură, se arată într-un comunicat de presă remis, marți, 14 martie, de către Partidul Social Democrat.

Coaliția de guvernare nu trebuie să se preocupe în vreun fel de creșterea vârstei de pensionare

Nu vrem să punem o presiune și mai mare pe salariați. Ba din contră, în loc să le generăm mai multe griji, vrem să luăm din povara fiscală de pe umerii lor, pentru că munca pe care o prestează trebuie răsplătită cum se cuvine. Acesta este într-adevăr un proiect bun pe care PSD l-a propus deja. În plus, vom face eforturile necesare ca să-i convingem și pe partenerii de coaliție de faptul că echitatea se susține doar cu astfel de politici care sunt în favoarea salariaților, susține Paul Stănescu, secretarul general al partidului, potrivit comunicatului de presă.

În acest moment, coaliția de guvernare nu trebuie să se preocupe în vreun fel de creșterea vârstei de pensionare. Scopul nostru, și aici PSD nu s-a abătut nicio clipă de la acest obiectiv, este să sprijinim și să protejăm în continuare românii. Deci, trebuie să închidem astfel de teme false și să ne concentrăm pe prioritățile legislative pe care le-am anunțat, precizează oficialul PSD.

Alina Gorghiu, despre vârsta de pensionare

Detalii de ultimă oră de la vârful Partidului Naţional Liberal cu privire la situaţia pensiilor din România. Așadar, este vorba despre vârsta de pensionare şi posibilitatea ca românii să se poată pensiona la 70 de ani, dacă doresc asta.

Întreabată luni, 13 martie, de jurnalişti care este poziţia PNL cu privire la obiectivele asumate prin PNRR, printre care se numără şi acesta privind vârsta facultativă de pensionare de 70 de ani, liderul interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a explicat că toate aspectele legate de această limită de vârstă, dar şi multe altele, vor fi discutate în cadrul comisiei constituite şi dirijate de către Ministerul Muncii.

Liderul liberal a indicat şi un termen de 30 martie pentru problemele legate de pensiile speciale. „Toate discuțiile legate de Ministerul Muncii, de legea pensiilor, de legea pensiilor speciale, ocupaționale ș.a.m.d. vor fi discutate în acea comisie care a fost constituită, care este dirijată, asumată de Ministerul Muncii prin ministrul Budăi și acolo vor veni propuneri de amendamente, vom vedea care sunt concluziile și sunt sigură că în scurt timp vom afla răspunsurile la toate întrebările.

Dar sunt multe priorități până la vârsta de pensionare. După cum știți, avem o lege a pensiilor speciale sau de serviciu, cum se numește legea care trebuie în foarte scurt timp elaborată, amendată, noi avem termen de adoptare tacită în Senat 30 martie.

Până pe data de 30 martie, în mod normal, ar trebui să avem amendamentele de la Ministerul Muncii, ca urmare a discuțiilor din acea comisie, astfel încât să putem să votăm o lege conform solicitărilor Comisiei redactate în PNRR și jurisprudenței Curții Constituționale”, a declarat Alina Gorghiu.