PSD va susţine o moţiune care să ducă la îndepărtarea actualului Guvern, chiar dacă aceasta este depusă de PNL.

Biroul Permanent Naţional al PSD a decis luni ca social-democraţii să susţină o moţiune de cenzură care să ducă la îndepărtarea actualului Guvern, a anunţat liderul partidului Mircea Geoană.

Geoană a declarat că PSD a luat această decizie întrucât consideră că actualul Exectiv funcţionează neconstituţional după modificarea compoziţiei. El consider că actualul Guvern este într-o situaţie de ilegitimitate pentru că funcţionează în formula „2 în 1”.

PSD doreşte, prin susţinerea unei moţiuni de cenzură, să elimine „abuzurile masive şi premeditate” privind epurarea administraţiei centrale şi locale de către PDL.

Geoană a mai spus că decizia PSD are drept scop împiedicarea unui „plan masiv de fraudare a alegerilor pus la cale de regimul Băsescu-Boc”.

PNL finalizează astăzi textul moţiunii

PNL va finaliza în cursul acestei zile textul moţiunii de cenzură, pe care-l vor trimite spre analiza tuturor formaţiunilor parlamentare, aşteptând semnături şi de la PSD, şi de la PDL, şi de la UDMR.

„PNL iniţiază o moţiune de cenzură aşa cum am declarat, împotriva Guvernului Boc II. Până în cursul acestei seri, moţiunea de cenzură, textul, va fi finalizat, iar mâine dimineaţă o vom distribui tuturor grupurilor parlamentare şi tuturor parlamentarilor din Parlamentul României făcând apel la conştiinţa lor politică şi civică şi aşteptând semnături din toate direcţiile politice pe acest document”, a spus Crin Antonescu, preşedintele PNL.

UDMR analizează propunerea PNL

Conducerea PNL a discutat deja cu reprezentanţii UDMR, care au răspuns că vor analiza propunerea liberalilor, urmând ca în cursul serii să trimită textul şi la PSD.

„Am avut o discuţie dimineaţă cu preşedintele UDMR şi tot aşa în cursul serii ne vom mai consulta şi vom trimite, repet, acest text al nostru solicitând sprijinul tuturor, inclusiv parlamentarilor PSD, inclusiv parlamentarilor din PDL”, a adăugat Antonescu.