Iubitorii de muzica clasica din Marea Britanie dispun incepand de ieri de cea mai mare colectie online de astfel de piese in cadrul site-ul www.passionato.com. Acesta ofera pasionatilor de muzica posibilitatea de a asculta melodii cu o durata de 60 de secunde pentru a putea apoi sa opteze pentru descarcarea lor. Passionato cuprinde 18.000 de melodii clasice si isi propune sa sa sustina industria muzicii clasice.

Passionato.com este disponibil pentru moment doar pentru utilizatorii din Marea Britanie, urmand ca apoi sa poata fi accesat si la nivel mondial. Iubitorii de muzica se pot inscrie gratuit pe site si pot descarca, de asemenea gratuit, melodii ce le pot transfera in computerul personal sau in playerele de muzica.

Passionato.com isi propune, de asemenea, sa creeze o adevarata comunitate intre utilizatorii sai, care isi pot impartasi parerile pe formul site-ului.

Noul magain online de muzica are ca important competitor iTunes, care ii ajuta pe utilizatori sa-si organizeze fisierele muzicale video si audio.iTunes detine in acest moment 70% din piata globala de profil.

Sursa: The Independent