În urma unei întrebări adresate de un client din Canada, conducerea McDonald’s a decis să ofere răspunsul la un mister care stă de mult timp pe buzele multor consumatori de fast-food: sunt sau nu sintetici cartofi prăjiţi?

Răspunsul a venit sub forma unor imagini în care McDonald’s arată cum sunt recoltaţi de pe câmp cartofii din camp, cum sunt prelucrați și apoi prăjiți în ulei. De două ori. Prima dată, cartofi sunt prăjiți după culegere, după care sunt congelați, ambalași și livrați restaurantelor, unde mai sunt prăjiți încă o dată, înainte de a fi serviți clienților.

În concluzie, cartofii prăjiți de la McDonald’s nu sunt 100% naturali, dar nici sintetici. Ei contin cartofi, ulei vegetal, dextroza si difostat de sodiu.

Nu mai departe de luna trecută, McDonald’s a explicat și de ce burgerii nu se strică, deși stau multe zile la temperatura camerei.

“După ce este gătit, hamburgerul devine mai uscat. Când este lăsat în cameră, continuă să piardă apă și de aceea se usucă, nu putrezește (…) dacă vreți să vedeți cum se strică, înveliți burgerul într-o folie, care să împiedice uscarea lui, sau lăsați-l într-o cameră umedă, cum este baia. Veți obține același rezultat și cu un sandviș făcut acasă”, a experimentat dr. Keith Warriner, care lucrează la Universitatea Guelph, Canada.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/2w_OxdmoiDQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sursa: Business Insider