În scurt timp, unul dintre investitorii din acest sector, va începe comercializarea în franciză a unor vendomade care oferă consumatorului pizza gata preparată. Este, de altfel, primul automat de pizza, patentat în România, după cum susține proprietarul. Sub brandul Ave Pizza, Osvaldo Iandolo, general manager al AZ Franchising, se pregătește să aducă pizza în cele mai aglomerate locuri din țară: clădirile de birouri, tribunale, spitale și gări. În primă fază, automatele vor distribui 8 tipuri de pizza, fiecare cu diametrul de 26 de centimetri si 6 tipuri de bauturi racoritoare. Produsul este livrat consumatorului în 90 de secunde.  ”Avem cerere pentru 150 de francize la nivel național și nici nu l-am lansat încă. Taxa de franciză este de 8.000-10.000 de euro”, declară omul de afaceri.

Potrivit investitorului, dintr-un singur aparat se poate ajunge la o cifră de afaceri anuală de 30.000-40.000 de euro, iar profitul poate fi de circa 800 de euro lunar.
Potrivit unei analize Capital, la nivelul anului 2010, valoarea comenzilor procesate anual de pizzeriile din București era estimată la circa 20 de milioane de euro.