”În februarie și martie bărbații devin mai interesați să ofere cadouri femeilor sub forma unor pachete speciale la clinicile de frumusețe. Ne așteptăm la o creștere a cererilor pentru implanturi mamare, intervenții cu toxină botulinică, lipoaspirații și reîntinerirea cu plasmă îmbogățită sau liftingul vampirilor, cum i se mai spune. În această perioadă este foarte puternică dorința de frumusețe și regenerare, stimulată de venirea anotimpului cald”, confirmă dr. Dana Jianu, care deţine, împreună cu soțul său, medicul Ștefan Jianu, centrul medical Proestetica, cu afaceri de circa 1,1 mil. euro

Pentru Valentine’s Day, ProEstetica anunță reduceri între 10 și 20% la intervențiile cu laser, plus încă 10% reducere pentru pachetele Bali Spa Cornu speciale de Valentine’s Day. Pentru că şi luna martie e una specială, toate femeile vor avea reducere de 10% la consultațiile și tratamentele cu laser. Mai mult, ProEstetica și Fundația "Frumusețe prin sănătate" lansează un concurs cu trei premii constând, fiecare,  într-o operație cu laser, în funcție de nevoile persoanei care se va înscrie: reîntinerire cu laser fracțional CO2, laser endovenos pentru varice, lipoliza laser pentru celulită, papiloame sau laser pentru venule. Pentru acest concurs, persoanele interesate trebuie să se înscrie pe site-ul clinicii și să trimită un răspuns la întrebarea: ”De ce vă doriți intervenția?”, până la data de 7 martie. Fundația va face o selecție a răspunsurilor și va acorda cele trei premii.
”Românii sunt tot mai deschiși la tratamentele și intervențiile pentru frumusețe, dovadă fiind și faptul că ne situăm, în Europa, înaintea unor vecini precum Ungaria, Austria, Polonia, din punctul de vedere al solicitărilor”, adaugă dr. Jianu.
Într-adevăr, România ocupă locul 25 în topul ţărilor cu cele mai multe solicitări de operaţii estetice, potrivit ultimului studiu al Asociaţiei Internaţionale a Operaţiilor Estetice, publicat recent de The Economist. Peste 100.000 de proceduri estetice se efectuează anual în România
În continuare,  cele mai populare sunt operaţiile la sân (de la 2.700 de euro în sus pentru mărirea sau modificarea formei sânilor), urmate de rinoplastii (20%) și de liposucții (10%), dar şi cererea pentru tratamente cu laser, botox s-a dublat în ultimii doi ani. Cine apelează la ele? În special vedete din showbiz, politicieni, sportivi și oameni de afaceri.
Amatorii de câte un retuş estetic, pe ici pe colo, continuă să cheltuiască aproape ca înainte de recesiune. 40 mil. euro este valoarea estimată a pieţei locale a serviciilor de înfrumusețare.