China Shipping (Romania) Agency Co. Ltd (CSR), agentul exclusiv in Romania al CSCL a sarbatorit upgrade-ul serviciului ABX, in data de 3 aprilie, in cadrul terminalului Constanta South Container Terminal (CSCT). Gazda evenimentului a fost Catalin Petre, General Manager al CSR, care a declarat in discursul de deschidere:  “Sunt foarte mandru sa mentionez ca am reusit sa mentinem acest serviciu regulat si acum, dupa cinci ani de la lansare, se imbunatateste prin cresterea capacitatii de transport cu 33% (de la 4200 la 5600 TEUs). Asadar, Welcome to a new dimension!”.  Despre serviciul ABX, gazda evenimentului a precizat ca acesta face conexiunea intre cele mai importante porturi chinezesti si portul Constanta. Rotatia completa a serviciului este de 56 de zile principalele porturi fiind urmatoarele: Shanghai – Ningbo – Shekou – Singapore – Port Kelang –– Piraeus – Istanbul – Constanta – Illyichevsk – Port Kelang – Shanghai.        
                                                                                                                         Viteza medie a  navelor  care realizeaza transportul containerelor pe aceste rute este de este de  17.52 noduri, oferind un timp scurt de tranzit de la Shanghai la Constanta (26 de zile) si de la Constanta la Shanghai (28 de zile). “Dupa Constanta s-a introdus si Port Kelang, care ne va permite atingerea unor noi destinatii si largirea ofertei pe relatia Asia de Sud Est si Orientul Mijlociu. Totodata, CSCL va acorda un interes sporit marfurilor de tranzit catre si dinspre Bulgaria, Republica Moldova si Serbia” a mai adaugat Catalin Petre.
“Sunt incantat sa declar ca evolutia companiei a fost remarcabila, chiar si pe fondul crizei economice globale. In numai sase ani am reusit sa dublam volumul, cifra de afaceri si castigurile”, a declarat la randul sau Luo Zhongming (Managing Directorul CSR si totodata reprezentantul CSCL).

Dupa conferinta de presa a urmat ceremonia taierii panglicii si vizita la bordul navei Xin Pu Dong, cu o capacitate 5668 TEUs.  Invitatii au fost Excelenta Sa Doamna Ambasador al Republicii Populare Chineze in Romania, Huo Yuzhen, Consulul General al Republicii Populare Chineze in Constanta, Su Yanwen, Consulul Economic al Ambasadei Republicii Populare Chineze in Romania, Liu Qiwei, Ministrul Secretar de Stat in cadrul Ministerului Transportului si Infrastructurii, Alexandru Coita, Prefectul Judetului Constanta, Claudiu Iorga Palaz, reprezentanti ai autoritatilor locale si portuare, clienti si furnizori.