Mash-urile şi panourile publicitare din centrul Capitalei vor dispărea, a declarat miercuri primarul general Sorin Oprescu, la inaugurarea târgului ‘Digital şi semnalistică’ de la ROMEXPO.

‘Dorim să facem în aşa fel încât publicitatea să fie făcută pe zone mărginite de inele şi să elibereze centrul oraşului de aceste producţii publicitare instalate haotic pe faţadele clădirilor’, a precizat Oprescu.

El a menţionat că a discutat cu toate ONG-urile şi asociaţiile profesionale din domeniu despre regulamentul de publicitate şi s-a ajuns la un consens, ‘dincolo de abordările politice’.

Primarul general a mai spus că proprietarii clădirilor din centrul Capitalei vor avea obligaţia să refacă faţadele acestora după ridicarea mash-urilor, pentru ca Bucureştiul să arate ca o metropolă europeană.

‘Eu am un singur mesaj, simplu şi argumentat: ordinea. E prea mult haos în Bucureşti, prea multe panouri amplasate ilegal, aiurea pe clădiri istorice, monumente etc. Vreau ca dumneavoastră să vă meargă bine, să prosperaţi, dar fără ca acest lucru să afecteze oraşul în care trăim’, este mesajul pe care primarul general al Capitalei l-a transmis expozanţilor la târgul de publicitate de la ROMEXPO.