Descoperire șocantă la raftul de fructe dintr-un supermarket Lidl
Incidentul a avut loc într-un magazin Lidl din municipiul Lugoj. O clientă a descoperit, în timp ce inspecta o cutie cu banane, trei pui de șoareci vii, fapt care a generat o reacție rapidă din partea acesteia.
Femeia a filmat scena și a postat imaginile pe rețelele sociale, unde au fost însoțite de mesajul:
„LIDL Lugoj (Timișoara)!!!! PUI DE ȘOARECI!!! @Lidl Romania #piedone”.
Filmarea a devenit rapid virală, iar comentariile indignate nu au întârziat să apară. Mulți internauți și-au exprimat temerile privind igiena alimentară și controlul sanitar din marile magazine, mai ales în contextul în care astfel de cazuri par tot mai frecvente.
Reacția Lidl: Scuze și promisiuni că au fost luate măsuri
Reprezentanții Lidl România au reacționat în comentarii la postare, cerându-și scuze pentru cele întâmplate:
„Bună. Ne cerem scuze pentru această situație. Am luat măsurile necesare și facem mereu eforturi pentru a împiedica pătrunderea rozătoarelor în magazinele noastre”, au transmis reprezentanții Lidl, potrivit Buletin de Timișoara.
Aceștia nu au oferit detalii suplimentare despre modul în care puii de șoareci au ajuns în ambalajul cu banane, însă reacția publicului sugerează că încrederea consumatorilor ar putea fi serios afectată dacă astfel de incidente nu sunt prevenite în viitor.
Evenimentele de acest tip pun din nou pe tapet problema igienei în rețelele mari de retail, în special în zonele de depozitare și aprovizionare. Cazuri similare, semnalate tot pe rețelele sociale, au arătat prezența dăunătorilor în diverse produse, de la legume până la produse de panificație.
ANPC: Amenzi uriașe și mii de controale
În contextul nemulțumirilor crescânde ale consumatorilor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a publicat vineri un raport cu privire la controalele desfășurate în ultimele săptămâni.
În perioada 7 februarie – 26 martie 2025, comisarii ANPC au desfășurat 12.009 acțiuni de control la nivel național, dintre care peste 3.000 în domeniul produselor alimentare. Rezultatele arată un nivel îngrijorător al neregulilor:
-
6.394 de procese-verbale de constatare a contravențiilor
-
9.452 de amenzi, totalizând 61,2 milioane de lei
-
6.263 de avertismente
-
Produse neconforme în valoare de 4,26 milioane lei au fost retrase definitiv de la comercializare.
Potrivit ANPC, aceste măsuri au vizat produse provenite atât din spațiul comunitar, cât și din afara Uniunii Europene.