Avocado este superstar în lumea alimentației sănătoase

Are puțini carbohidrați, ceea ce este excelent dacă urmăriți aportul de carbohidrați. În plus, este plin de grăsimi sănătoase, fibre, vitamine și minerale.

Promovează sănătatea inimii

Avocado conține nutrienți care ajută la menținerea unui nivel sănătos de colesterol, esențial pentru sănătatea inimii.

Îmbunătățește digestia

Avocado este plin de fibre care ajută la prevenirea constipației și la menținerea tractului digestiv în formă maximă. Ca rezultat, veți avea un intestin mai sănătos și digestia generală se va îmbunătăți.

Îmbunătățește apărarea antioxidantă a organismului

Acest fruct este bogat în antioxidanți care ajută la protejarea organismului împotriva daunelor oxidative. La rândul său, asta scade riscul de a dezvolta boli cronice.

Promovează o greutate corporală sănătoasă

Avocado poate fi bogat în calorii, dar conținutul lor impresionant de nutrienți îl echilibrează. Consumul acestui fruct oferă senzația de sațietate (grație conținutului ridicat de fibre și grăsimi sănătoase), așa că veți avea tendința de a mânca mai puțin.

avocado
SURSA FOTO: Dreamstime

Beneficiile congelării

Congelarea avocado oferă mai multe avantaje, în special celor care doresc să se bucure de acest fruct hrănitor pe tot parcursul anului. Iată câteva:

Asimilarea nutrienților

Avocado este bogat în vitamine, minerale și grăsimi sănătoase. Congelarea fructelor ajută la conservarea acestor nutrienți esențiali, asigurându-vă că vă bucurați de beneficiile aduse sănătății chiar și după ce le-ați păstrat pentru o perioadă lungă de timp.

Congelarea corectă a fructului de avocado ajută la păstrarea nutrienților, făcându-l la fel de hrănitor ca și cel proaspăt.

Comoditate

Este convenabil să ai un avocado congelat la îndemână. Puteți să-l mâncați sau să-l folosiți în rețete imediat. De asemenea, nu mai trebuie să vă faceți griji că se va coace prea repede.

Reduceți risipa alimentară

Congelarea reduce semnificativ risipa de alimente. Când cumpărați o cantitate mai mare, acestea se vor coace dintr-o dată și, dacă nu le consumați pe toate rapid, se va deteriora.

Când congelați fructele, le prelungiți termenul de valabilitate și evitați să aruncați cele prea coapte sau nefolosite.

Congelarea unui avocado întreg

Congelarea unui avocado întreg este posibilă, dar există un truc. În primul rând, ar trebui să curățați și să scoateți sâmburii înainte de a-l congela. Acest pas previne ca avocado să devină moale atunci când îl dezghețați.

Dacă intenționați să folosiți avocado întreg mai târziu, puteți să-l faceți piure, înainte de a le congela. Este mai versatil pentru diverse rețete cum ar fi guacamole. Nu uitați să adăugați puțină zeamă lămâie înainte de a le congela, pentru a ajuta la păstrarea culorii vibrante.

Jumătăți sau felii?

Alegerea între a congela jumătăți sau felii depinde de planurile culinare viitoare. Congelarea feliilor este o opțiune excelentă dacă îți place să adaugi avocado la sandvișuri sau să faci pâine prăjită cu avocado. Aceste felii sunt ușor de folosit direct din congelator.

Pe de altă parte, înghețarea jumătăților cu sâmburele îndepărtat oferă versatilitate. Puteți să-l tăiați cubulețe sau să faceți piure pentru diverse rețete, cum ar fi salate, smoothie-uri sau guacamole. Alegeți metoda de congelare care se potrivește cel mai bine stilului de gătit.

Congelarea este o modalitate excelentă de a le cumpăra când sunt ieftine și de a le folosi pe tot parcursul anului! Alegeți avocado copt pentru congelare și a asigura o coacere corespunzătoare după decongelare.

Apoi, când vreți să-l utilizați, transferați avocado congelat la frigider peste noapte sau înmuiați-l în apă, la temperatura camerei, timp de o oră. Amintiți-vă că avocado se poate oxida după decongelare, așa că folosiți-l imediat sau stropiți-l cu zeamă de lămâie sau lime înainte de a-l congela!