Puteți găti somon congelat fără a-l dezgheța! Majoritatea celor care îl prepară acasă o fac la cuptor, dar există și varianta prăjirii în tigaie.

Problema apare atunci când somonul pe care l-am cumpărat este congelat. Va trebui să-l dezghețăm?

 Procesul de congelare păstrează prospețimea și textura peștelui

În cazul fructelor de mare, peștele „proaspăt” nu este întotdeauna echivalent cu o aromă de primă clasă. Majoritatea magazinelor vinde pește congelat care este dezghețat înainte de a ajunge pe tejghea, astfel încât calitatea peștelui este afectată.

Pe de altă parte,  somonul congelat este aproape întotdeauna un produs de bună calitate, deoarece procesul de congelare păstrează prospețimea și textura peștelui, scrie Tasteofhome.

Somonul are nevoie de până la 24 de ore pentru a se dezgheța în frigider

Somonul are nevoie de între 12 și 24 de ore pentru a se dezgheța în frigider, dar așa suntem siguri că peștele este luat direct din congelator.

A ști cum să gătești somonul congelat înseamnă să alegi cea mai bună metodă, inclusiv coacerea, grătarul și prăjirea în tigaie.

somon congelat
SURSA FOTO: Dreamstime

Există diferite moduri de a găti somonul congelat

Metoda de preparare a somonului congelat prin prăjire, la friteuza cu aer cald, este aproape identică cu cea a gătirii somonului dezghețat. Dacă somonul dezghețat necesită prăjirea la 200 ° C,  timp de 5 până la 7 minute pe o parte, pentru cel congelat creșteți timpul de gătire la 7 până la 9 minute.

În funcție de rețetă, puteți să creșteți și temperatura friteuzei cu aer. Temperaturile sub 200 ° C nu funcționează foarte bine pentru somonul congelat.

Somonul congelat se poate coace la cuptor

Somonul este o modalitate bună de a avea o cină delicioasă și sănătoasă. Același lucru se poate spune despre prepararea somonului congelat la cuptor, cu excepția faptului că procesul de gătire trebuie împărțit în două etape, deoarece condimentele nu se vor prinde de un pește congelat.

Pentru cele mai bune rezultate, începeți cu un cuptor bine încins, la 220 °C. Aranjați somonul într-un singur strat pe o foaie de copt și gătiți aproximativ 5 minute, până când își pierde aspectul de înghețat.

Scoateți foaia din cuptor și adăugați condimentele dorite. Coaceți alte 8 până la 12 minute, în funcție de dimensiunea fileurilor.

Somon congelat la grătar

Unul dintre cele mai bune moduri de a găti somon congelat este pe grătar, în folie. Folia protejează carnea înghețată de flăcările grătarului, care pot arde exteriorul înainte ca interiorul să se dezghețe.

De asemenea, prinde mai bine aburul în interior, ajutând somonul să se dezghețe uniform. Ungeți somonul cu ulei și asezonați-l cu condimentele dorite înainte de a sigila bine pachetul. Apoi băgați-l la foc mediu ( 90 ° C) timp de aproximativ 15 până la 20 de minute.

Faceți somon congelat la tigaie

Puteți folosi orice rețetă pentru a pregăti somonul congelat la tigaie, dar este bine să clătiți mai întâi somonul congelat sub jet de apă rece și să-l uscați cu un prosop de hârtie înainte de a începe.

Astfel se elimină orice cristale de gheață care s-ar putea desprinde în tigaie în timp ce peștele se gătește, stropind uleiul fierbinte peste tot.

Gătiți peștele timp de 4 până la 5 minute, înainte de a-l întoarce și a condimenta partea rumenită. Reduceți focul la mediu-mic și acoperiți tigaia. Lăsați pe foc alte 6-10 minute, în funcție de grosimea somonului.