O nouă undă de şoc în Rusia! De data aceasta, este vorba despre reintroducerea pedepsei supreme în această ţară, cerută de aliaţii lui Putin.

Pedeapsa cu moartea ar putea fi reintrodusă în Rusia! Cine sunt persoanele vizate?

Mai exact, Partidul Liberal Democrat doreşte să iniţieze un referendum privind reintroducerea pedepsei cu moartea în Rusia. Aceasta ar urma să se aplice în cazul celor mai grave crime, transmite liderul LDPR, ultranaţionalistul Vladimir Jirinovski.

“Această problemă este ambiguă, iar Partidul Liberal Democratic ar putea iniția un referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea în cazul celor mai serioase crime, precum corupția pe scară largă, pedofilie, terorism etc”, se afirmă într-o declaraţie publicată pe canalul de Telegram al lui Jirinovski, potrivit agenţiei Interfax.

Declaraţia citată a mai menţionat că acest lucru vine ca urmare a faptului că „Rusia părăsește Consiliul Europei, ceea ce înseamnă că renunțăm la valorile și regulile care ne sunt străine.

Una dintre ele este interzicerea pedepsei cu moartea, care se aplică peste tot în afara Uniunii Europene: în Statele Unite, China, India, Japonia, Egipt și alte 47 de state”.

Acum aproape o lună de zile, şi vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, fost preşedinte al Rusiei pe vremea când Putin a devenit premier la Moscova, a vorbit despre subiectul reintroducerii pedepsei cu moartea.

În contextul suspendării calităţii de membru al Federaţiei Ruse din Consiliul Europei şi din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Medvedev a afirmat că respectivul moment reprezintă „o bună oportunitate de a restabili o serie de instituții importante pentru a preveni crimele deosebit de grave, inclusiv pedeapsa cu moartea”.

Federaţia Rusă a săvârşit încălcări grave ale Statutului Consiliului Europei incompatibile cu statutul unui stat membru

Reamintim că Rusia s-a retras din Consiliul Europei, cu doar câteva ore înainte de votul programat prin care s-a cerut excluderea acestei ţări.

Sscrisoarea ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, privind retragerea Rusiei din Consiliul Europei a fost înmânată secretarului general al Consiliului.

Rusia se retrage din Consiliul Europei „din propria sa voință”, aceasta fiind „o decizie echilibrată și deliberată”, a afirmat Piotr Tolstoi, vicepreşedintele Dumei de Stat.

Ulterior, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat pentru excluderea Rusiei din organizația europeană.

Federaţia Rusă a săvârşit încălcări grave ale Statutului Consiliului Europei incompatibile cu statutul unui stat membru, nu îşi asumă angajamentele în faţa Consiliului Europei şi nu îşi respectă angajamentele în faţa acestuia. Prin urmare, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) consideră că Federaţia Rusă „nu mai poate fi stat membru al organizaţiei”, este mesajul transmis de reprezentanţii instituţiei.

Decizia finală va fi luată de Consiliul de miniștri.