Vladimir Putin a dat ordinul! Totul se va întâmpla pe data de 24 august, în Ucraina. Armata Rusiei se pregătește deja. „Rusia ar putea provoca moartea unor cetățeni străini”, susțin autoritățile ucrainene, care se pregătesc intens pentru acea zi.
Armata Rusiei pregătește un nou atac de Ziua Independenței Ucrainei
Potrivit șefului adjunct al Departamentului Operațional Principal al Statului Major General de la Kiev (Oleksii Hromov), armata rusă ar putea cauza moartea unor cetățeni străini pe data de 24 august pentru a demoniza soldații ucraineni.
„Există suspiciuni că, în ajunul Zilei Independenței Ucrainei, Rusia ar putea provoca moartea unor cetățeni străini, cu scopul de a demoniza Forțele Armate ale Ucrainei și de a implica definitiv Belarusul în ostilități.
Șase batalioane ale Forțelor Armate ale Belarusului au fost desfășurate de-a lungul frontierei de stat a Ucrainei și îndeplinesc sarcini în zonele de frontieră cu Ucraina. În general, conform datelor disponibile, Rusia continuă să implice Belarusul într-un război la scară largă împotriva Ucrainei.
Potrivit datelor preliminare, până la 13.000 de persoane din actualele și fostele unități militare ale forțelor de operațiuni speciale din Belarus, precum și din poliția antidistrugere, și-au semnat consimțământul de a participa la războiul împotriva Ucrainei”, a declarat recent Oleksii Hromov.
Acesta a adăugat că Rusia invită pe terenurile de antrenament din Belarus reprezentanți străini din Siria, Mali, Laos și Uzbekistan, care pot fi trimiși în luptă împotriva Ucrainei, relatează babel.ua.
Precizăm că, în fiecare an, pe data de 24 august, poporul ucrainean celebrează cea mai importantă sărbătoare naţională – Ziua Independenţei Ucrainei. În această zi, în anul 1991, Rada Supremă a Republicii Sovietice Socialiste Ucrainene a adoptat Declaraţia de Independenţă a Ucrainei, iar ca rezultat s-a format actualul stat ucrainean.
Ziua Independenţei Ucrainei
Declaraţia de Independenţă a încoronat lupta poporului ucrainean pentru dreptul de a avea propriul lor stat, libertatea de a dezvolta cultura naţională și de a fi un membru cu drepturi depline al comunităţii internaţionale.
Independenţa statală a oferit oamenilor drepturi şi libertăţi individuale, punând capăt sistemului totalitar sovietic. Formarea Ucrainei ca nou stat suveran a avut loc în paralel cu consolidarea democraţiei şi crearea economiei de piaţă cu orientare socială.
Alegeri corecte şi transparente, libertatea de exprimare şi credinţă, toleranţa etnică şi interreligioasă, precum şi respectul reciproc au devenit importante realizări democratice ale Ucrainei.
Pe scena internaţională, Ucraina s-a prezentat ca o ţară care declară valorile civilizaţiei democratice, respectă principiile şi normele dreptului internaţional şi tinde spre cooperarea reciproc avantajoasă cu toţi membrii comunităţii internaţionale.
Celebrând cea de-a 22-a aniversare a Independenţei, ucrainenii cred că consolidarea suveranităţii naţionale şi a democraţiei, precum şi dezvoltarea unei economii de piaţă competitive, participarea activă în viaţa comunităţii globale, perspectivele de integrare europeană ale ţării noastre – reprezintă o garanţie sigură a prosperităţii Ucrainei şi calitatea sa de membru în viitor în familia naţiunilor Europei Unite, susține Ambasada Ucrainei la București.