Ucraina NU se teme de Rusia: Ucraina nu cade! Sângerăm, dar continuăm să ne apărăm cu succes
„Acest ordin al președintelui Putin a venit la scurt timp după ce a fost făcut anunțul despre două delegații gata să se întâlnească (pentru discuții). Vedem acest anunț sau acest ordin ca o încercare de a ridica miza și de a pune presiuni suplimentare asupra delegației ucrainene.
Dar nu vom ceda acestei presiuni. Vom aborda aceste discuții cu o abordare foarte simplă. Mergem acolo să ascultăm ce are de spus Rusia și le vom spune ce părere avem despre toate acestea”, a spus Dmytro Kuleba, ministrul de Externe din Ucraina.
„Ucraina nu cade. Sângerăm, dar continuăm să ne apărăm cu succes”, a adăugat acesta, drept răspuns la amenințările ruse, după ce președintele rus Vladimir Putin a ordonat Armatei Ruse să-și pună forțele nucleare în alerta specială.
Ce se întâmplă în Kiev? Primarul Capitalei a spus tot: Suntem puternici
De asemenea, primarul Kievului, Vitali Klitscho, a spus că Capitala Ucrainei este încercuită de soldații ruși, iar evacuarea civililor este imposibilă acum „deoarece toate căile sunt blocate.”
„Ne aflăm la granița unei catastrofe umanitare. În acest moment, avem electricitate, avem apă și încălzire în casele noastre. Dar infrastructura este distrusă pentru a livra alimente și medicamente”, a explicat Vitali Klitscho, duminică, pentru Associated Press.
„De aceea, mesajul pentru toată lumea este: Susțineți Ucraina împreună… Suntem puternici. Fiecare ucrainean este mândru că este independent, mândru că este ucrainean și suntem mândri că avem propria noastră țară”, a adăugat acesta.
Ce planuri are Rusia în Ucraina? Atacurile militare continuă
Duminică, 27 februarie, preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat punerea în stare de alertă a forţelor de descurajare, care includ arme nucleare, potrivit EFE.
Forţele de descurajare strategică sunt compuse din forţe ofensive strategice şi forţe defensive strategice, conform informațiilor transmise de Ministerul Apărării din Rusia.
Forţele ofensive strategice cuprind rachete intercontinentale şi avioane cu mare autonomie de zbor, fiind formate din forţele strategice nucleare, care includ trupele de rachete strategice.
De asemenea, forțele offensive strategice includ și forţe strategice convenţionale de uz dublu, precum: unităţi de bombardiere strategice cu rază lungă de acţiune, submarine, nave şi aviaţie purtătoare de rachete ale Marinei Ruse, cu armament cu rază lungă de acţiune şi de precizie.
Forţele defensive strategice cuprind forţe şi mijloace de apărare aerospaţială, care includ un sistem de alertă privind atacurile cu rachete, plus forţe şi mijloace de apărare antiaeriană.