Rusia este dispusă să acorde Republicii Moldova un credit de 500 de milioane de dolari, a declarat azi premierul rus, Vladimir Putin, în timpul unei vizite la Moscova a preşedintelui în exerciţiu moldovean, Vladimir Voronin.

„Am analizat cererea dumneavoastră privind acordarea către Moldova a unui împrumut guvernamental de 0,5 miliarde de dolari. Credem că acest lucru este posibil”, a spus Putin, citat de agenţiile de presă ruse.

„Pentru aceasta, trebuie să facem corecţii la bugetul Federaţiei Ruse şi să ne adresăm Parlamentului. Suntem dispuşi să facem acest lucru”, a adăugat Putin, în timpul întâlnirii cu Voronin.

Prima tranşă, în maximum două luni

Prima tranşă, în valoare de 150 de milioane de dolari, ar putea fi acordată Republicii Moldova „într-o lună şi jumătate, două luni”, a precizat el.

Voronin se află într-o vizită la Moscova, unde s-a întâlnit şi cu preşedintele rus, Dmitri Medvedev, pe agenda discuţiilor fiind înscrise subiecte legate de relaţiile bilaterale, alegerile anticipate şi statutul Transnistriei.

Republica Moldova, afectată de criza economică mondială şi confruntată şi cu o criză politică, urmează să organizeze alegeri anticipate în data de 29 iulie.