Putin atacă SUA printr-un mesaj înregistrat
Mesajul cu pricina a fost înregistrat în prealabil pentru un eveniment desfășurat astăzi la Moscova, mai precis, Conferința pentru Securitate Internațională. În discursul său din cadrul acestui eveniment, Putin declară că „Statele Unite toarnă gaz pe foc” în Ucraina, promovând o politică neocolonială.
Putin afirmă și că Statele Unite „continuă să profite de pe urma tragediilor umane, să se joace cu popoarele, să forțeze statele la supunere vasală în cadrul sistemului neocolonial și să le exploateze fără milă resursele”
„Statele Unite caută, printre altele, să modifice în favoarea lor sistemul de interacțiune statală care s-a dezvoltat în regiunea Asia-Pacific. (…) La ce duce această politică de a pune gaz pe foc se vede clar în exemplul Ucrainei.
Prin pomparea de miliarde de dolari în regimul neonazist, prin furnizarea de echipamente, arme, muniții, prin trimiterea consilierilor militari și a mercenarilor, se face totul pentru a aprinde și mai mult conflictul, pentru a atrage și alte state în el”, afirmă liderul rus.
Putin dorește o mobilizare la nivel global pentru reducerea conflictelor
Vladimir Putin a precizat în discursul său că este nevoie de o mobilizare la nivel global pentru reducerea conflictelor, atât a celor locale, cât și a celor regionale.
„Astăzi este evident că e posibil să se fie reduse confruntările la nivel global și regional, să se neutralizeze provocările și riscurile, să se consolideze încrederea între state și să se deschidă oportunități largi pentru dezvoltarea lor doar prin unirea eforturilor comunității mondiale”, a fost concluzia lui Putin.
Ministrul rus al Apărării „inspectează” armamentul din Iran, China și India
În timp ce Vladimir Putin vorbea pe larg despre reducerea conflictelor și dădea vina pe SUA pentru că pune „gaz ep foc”, Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, „vizita” echipamente militare din Iran, China și India, totul în cadrul expoziției cu specific militar „Armata 2023″, care a avut loc în apropierea Moscovei.
Printre echipamentele examinate de Șoigu se numără și vehiculele aeriene fără pilot Ababil-5 și Karrar, sistemul de război electronic Hunter-2, drona chinezească Wing Loong-2 (WL-2), dar și vehicule blindate și sisteme de rachete produse de industria militară a Beijingului.