Hagi a atras de nenumăte ori aprecierea adversarilor și a marilor oameni de fotbal din lume. Pele, Cruyff, Matthaus, Fatih Terim, Maradona, Michel Platini sau Eusebio sunt doar câteva dintre personalitățile care l-au elogiat.

Averea lui Gică Hagi este evaluată undeva la 23-24 milioane de euro. Averea sa provine din Academia de Fotbal care-i poartă numele şi unde formează viitori fotbalişti. Însă, înainte de a scoate bani din fotbaliştii pe care-i formează, Hagi a investit în industria hotelieră, iar complexul său turistic de la Mamaia este unul prosper.

Fiind dedicat total fotbalului, Hagi n-a avut mereu timp şi de şcoală, deşi în clasele primare era un elev silitor. Ulterior însă, Gică a fost nevoit să o lase mai moale cu studiile şi să se concentreze pe fotbal. În cartea „Hagi”, pe care i-a dedicat-o, jurnalistul Grigore Cartianu a publicat mediile elevului Gheorghe Hagi din cataloagele Liceului Electroaparataj, unde l-a avut ca diriginte pe profesorul de matematică Marin Mitroi. Hagi n-a fost corigent niciodată şi a încheiat clasa a X-a cu media 7,08, clasa a XI-a cu media 6,05, respectiv clasa a XII-a cu media 5,88, scrie Adevărul.

„Regele” a cucerit şapte titluri de campion, trei în România și patru în Turcia, trei Cupe ale României, două Supercupe ale Spaniei, două Cupe ale Turciei, o Supercupă a Turciei, Cupa UEFA cu Galatasaray şi două Supercupe ale Europei, cu Steaua și Galatasaray.

Ca antrenor, Gică Hagi a câștigat un titlu în Liga 1 cu Viitorul și Cupa Turciei cu Galatasaray Istanbul. Pentru naţionala României are 125 de meciuri şi 35 de goluri. Deţine recordul de reuşite sub tricolor, la egalitate cu Adrian Mutu.

Farul, Sportul Studențesc, Steaua, Real Madrid, Brescia, Barcelona și Galatasaray sunt cluburile pentru care a jucat Hagi.

Dan Ionescu, fostul director al Centrului Național ‘Luceafărul’, a povestit că cel care avea să devină cel mai bun fotbalist român din toate timpurile era să-și rateaze cariera din cauza unei probleme medicale, pe când avea 17 ani. 

 

„Îmi amintesc că tatăl lui Gică Hagi, nea Iancu, Dumnezeu să-l ierte!, mi-a spus că i-a cumpărat lui Gică postul de șef de sală la restaurantul Cazinoului din Constanța. Gică era în ultimul an de liceu, iar nea Iancu vroia să fie sigur că fiul lui va avea un loc de muncă, dacă nu ar mai putea să joace fotbal”, a dezvăluit Dan Ionescu, pentru Libertatea. 

Pe vremea lui Ceaușescu, șefii de sală la marile restaurante erau printre privilegiații regimului comunist. Gică Hagi, încadrat de tatăl său, Iancu, și de mama lui, Chirața ‘Rezultatele testării capacității de efort aerob, realizată pe o bicicletă, nu au fost cele mai bune. Exista un referat prin care Hagi urma să fie exclus din centru. Dar am vorbit cu doamna doctor Elisabeta Pufulete și am reușit să îl salvăm’, își amintește Dan Ionescu. Doctorul Eugen Cristea, medicul Clubului Luceafărul, a explicat, în cartea lui Mihai Ionescu, ‘Confidențe la marginea gazonului’: 

„La 6 septembrie 1982, Hagi a fost supus unui control medical complex la Centrul de Medicină Sportivă, în urma căruia s-au tras următoarele concluzii: economie respiratorie în efort – relativ bună, economie cardiovasculară în efort – slabă, putere maximă aerobă – slabă, se remarcă o adaptare defectuoasă la efort între frecvențele cardiace de 132 și 156 de bătăi pe minut, reprezentând un gol de adaptare.”

Gică Hagi a debutat în primul eșalon fotbalistic românesc pe 11 septembrie 1982, la FC Constanța Din fericire, Gică Hagi (53 de ani) a continuat să joace fotbal și a făcut-o până la 35 de ani, la cel mai înalt nivel. ‘Regele’ a jucat cu echipa națională la șase turnee finale: Euro 84, CM 90, CM 94, Euro 96, CM 98, Euro 2000. A câștigat trofee cu Steaua, Real Madrid, Barcelona și Galatasaray. Din banii câștigați în fotbal, Hagi și-a construit un hotel de cinci stele la Mamaia. 

La puțin timp după ce a fost transferat la Sportul Studențesc, în 1983, el a fost angajat la Trustul de Montaj și Utilaj Chimic București (TMUCB), ca lăcătuș mecanic. Era, practic, locul de unde ‘Regele’ fotbalului românesc și-a încasat în fiecare lună salariul, cât timp a jucat la Sportul, dar și la Steaua. Fotbaliștii români nu aveau statut de profesioniști, erau angajați în diverse întreprinderi de stat și aveau scoatere din producție pentru a participa la antrenamente. În 1989, Hagi a terminat Academia de Studii Economice.