Anul acesta, parada are loc tot in Vama Veche, pe 2 august. Camioanele care vor transporta participantii vor pleca la pranz din Olimp, iar seara vor ajunge in Vama Veche. Invitatul special este DJ Chris Fortier din Statele Unite, alaturi de care vor mixa DJ Vali Barbulescu, DJ Optick, DJ Raoul, DJ Rhadoo, DJ Professor, DJ Allen, DJ Pagal, Marco Briguglia, DJ Kool.

Dragoste ,,mortala,,

Dupa ce abia au aparut la noi ,,Frida,, si ,,Identitate,,, ,,Dragoste mortala,, este al treilea film in care joaca Alfred Molina. De data aceasta, el este Boris Plots, patronul unei firme de pompe funebre dintr-un orasel de provincie. Este o comedie in care personajul principal, Boris, pune la cale inscenarea mortii iubitei lui, Betty, interpretata de Brenda Blethyn. Cum Betty era casatorita, se pare ca inscenarea era singura cale prin care cei doi puteau fi impreuna fara un scandal de proportii. Care tot s-a declansat, pentru ca indragostitii au fost demascati de concurentul lui Plots: Frank Featherbed (jucat de Christopher Walker) are si el o firma de pompe funebre, numai ca el organizeaza inmormantari tematice. De exemplu, a organizat una in stil Star Treck. In concluzie, filmul are ingredientele unei comedii care merita vazuta. Ruleaza in cinematografe incepand cu 1 august.

Revista de muzica

Din 15 iulie, apare pe piata romaneasca Sunete, un lunar de muzica destinat publicului intre 20 si 35 de ani. Amestecul de subiecte romanesti si internationale ale primului numar este o surpriza placuta prin trierea valorica si sincronizarea cu piata internationala: Moby, Cristi Minculescu, The White Stripes, 2 Pac etc. Sunete este editata de S.C. Afaceri prospere S.R.L si are un tiraj de pornire de 15-30 de mii de exemplare, la 60-120 de pagini. Pretul este de 29.900 de lei, iar din echipa redactionala fac parte Marian Gilea (project manager) si George Durbalau (redactor-sef).

CyberNoica

Desi au un miros cam puternic de tamaie, paginile inchinate lui Constantin Noica la https://www.eunet.ro/graph/Noica/ sunt o isteata exploatare a mijloacelor internautice ca introducere la opera filozofului. Trecand peste index, unde proiectantul site-ului a pus o poza celebra a lui Noica presarand cu naivitate de gradinita niste fulgi animati peste iarna reala, dai de o succesiune de pagini care redau imagini paltinisene, asezonate cu ziceri ale lui Noica. Rasfoirea este agreabila nu doar pentru neinitiati, ci si pentru cunoscatorii operei, fiindca pozele sunt, multe din ele, greu de gasit sau inedite si spun multe despre fenomenul Paltinis.

Hinduismul contemporan

Fata de alte lucrari introductive in hinduism, cea iscalita de Kim Knott si recent editata in romaneste de All are meritul sau insusirea unei expuneri colorate si oarecum gazetaresti, in care notiuni abstracte precum Dharma sau Atman sunt introduse prin anecdote contemporane de felul ,,in cutare zi a anului 1987, toti indienii s-au rugat pentru…,,. Deschiderea la hinduismul contemporan, documentat ca intr-o carte de calatorie, se subintelege aici si promite date greu de gasit in literatura clasica a domeniului. Autoarea este (surprinzator pentru o atare expunere) sefa catedrei de Teologie si Studii Religioase de la Universitatea din Leeds.

Trenul albastru

,,Blue Train,, este o colectie de cinci Coltrane-uri care include sesiunile celebrului saxofonoist ca leader pentru Blue Note Records. Cele patru compozitii ale lui Trane si ,,I’m Old Fashioned,,, un standard al lui Jerome Kern, ocazioneaza o surprinzatoare oscilatie intre hard-bop si balada a combo-ului, care ii mai include pe Lee Morgan (trompeta), Curtis Fuller (trombon), Kenny Drew (pian), Paul Chambers (bas), and Philly Joe Jones (baterie). Albumul e considerat a fi de referinta si cotat cu numarul maxim de stele de catre toti criticii. Aparut pe vinil in 1957, a beneficiat de o reeditare pe CD 40 de ani mai tarziu, cu doua alternate takes de la ,,Blue Train,, si ,,Lazy Bird,,.