Compania Quadrant Amroq Beverages (QAB), imbuteliatorul si distribuitorul Pepsi, Prigat, Lipton Ice Tea si Roua Muntilor, a realizat in primul trimestru al acestui an o crestere a cifrei de afaceri de 23%, raportat la aceeasi perioada a anului trecut.

In primele trei luni al anului, bauturile necarbonatate fara conservanti din gama Prigat au inregistrat o crestere de 14% a cifrei de afaceri, fata de primul trimestru din 2005.

Per total, produsele din portofoliul Pepsi au avut o crestere de 25% in primul trimestru, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Cele mai mari cresteri au fost inregistrate de Mountain Dew cu 123% si de 7UP cu 69%.

Segmentul bauturilor carbonatate fara zahar, format din Pepsi Light, Pepsi Max, Pepsi Twist Light si 7 UP Light prezinta o crestere de 29% a cifrei de afaceri in primele trei luni ale anului 2006, fata de primele trei luni ale anului anterior.

Lipton Ice Tea a inregistrat in primul trimestru al anului 2006 o crestere de 38% a cifrei de afaceri, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Compania Quadrant Amroq Beverages (QAB) a intrat pe piata bauturilor racoritoare din Romania in 1991, prin imbutelierea si distributia produselor din portofoliul PepsiCo. In 1992, compania a inaugurat prima linie de imbuteliere PET din tara, pentru sticla de Pepsi de 1,5 litri, iar in anul 1993, a lansat prima bautura necarbonatata produsa in Romania: Prigat.

Sursa: QAB, 13 aprilie 2006