PAAPPS a iniţiat procedura de achiziţionare a unor linii de producţie a cărţii electronice de identitate pentru cetăţenii români, contract în valoare de 30-32 milioane euro, după ce introducerea acestui document a fost amânată succesiv,din 2003 până în ianuarie 2011.

Procedura de achiziţionare va fi organizată la 25 august 2010, iar valoarea contractului de achiziţie a fost estimată la 30-32 milioane euro, fără TVA, conform anunţului de intenţie lansat de către Regia Patrimoniului Protocolului de Stat.

Termenul prevăzut pentru introducerea cărţii electronice de identitate, stabilit iniţial pentru 1 ianuarie 2003, a fost prelungit de mai multe ori de Guvern, până la 1 ianuarie 2011.

Ultima amânare a termenului a fost explicată de Guvern prin faptul că introducerea cărţii electronice de identitate este condiţionată de modernizarea Sistemului Naţional Informatic de Evidenţă a Populaţiei şi că platforma-pilot de constituire a sistemului informatic pentru emiterea documentului va fi realizată începând cu 1 iulie 2010.