Programul „Rabla” din Germania a primit o finanţare suplimentară în valoare de 3,5 miliarde de euro din partea Guvernului de la Berlin. Această sumă se adaugă fondului de 1,5 miliarde acordat la demararea programului de reînnoire a parcului auto.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Ulrich Wilhelm, cu ajutorul acestui fond suplimentar, programul va putea să funcţioneze cel puţin până la sfârşitul anului.

„Acest program s-a dovedit a fi un instrument deosebit de eficient”, a explicat Wilhelm, referindu-se la creşterea cu 40% a vanzărilor de maşini noi în luna martie pe piaţa germană. „Din acest motiv, Guvernul a hotărât extinderea programului şi a fondurilor alocate”, a adăugat acesta.

Surse guvernamentale germane anunţau încă de luna trecută extinderea programului care la noi în ţară a căpătat denumirea generică „Rabla”.

Fondul iniţial, în valoare de 1,5 miliarde de euro, alocat de către Guvernul de la Berlin pentru finanţarea programului „Rabla” a fost epuizat în numai două luni, iar autorităţile se temeau la începutul acestei luni că lumea ar putea să intre în panică din acest motiv.

Ideea „Rabla” a prins atât de bine în rândul şoferilor germani, încât peste un milion de persoane au depus deja cereri pentru schimbarea maşinilor vechi.

Numărul aplicanţilor a depăşit cu mult aşteptările autorităţilor, care estimau iniţial maxim 600.000 de posibili clienţi.

Prin suplimentarea fondurilor, programul „Rabla” din Germania poate oferi acum prima în valoare de 2.500 de euro la aproape două milioane de maşini noi cumpărate de către şoferii care îşi casează vechile automobile.