„Există acest risc, numai că în acest an, datorită acumularii de penalități, Romgaz solicită diminuarea acestor debite din partea ELCEN, noi spunem că nu avem decât două surse de finanțare reglementate prin lege: de la stat și de la cetățeni, sistemul de reglementare a tarifelor e total anacronic, total nefuncțional. Leguitorul nu și-a pus problema dacă fluxul financiar e corect și optim pe tot lanțul de productie”, a adăugat el.
Gabriel Dumitrașcu a mai spus că în ceea ce privește „instituțiile de interes public, spitale, grădinițe, școli, sigur se vor face eforturi pentru a se asigura necesarul de apa caldă”, dar că în ceea ce privește alți consumatori industriali „nu cred că se va pune problema, pentru că nu au mai preluat de la RADET agent termic.”
„Singurul mod în care se pot ajusta aceste datorii către un creditor este o procedură de insolvență. Ne-am gândit (ca RADET să intre în insolvență, n.r.), am și fundamentat și arătat Primăriei Capitalei că este, dacă vreți, un tratament profilactic, economic, aplicat uneori cu succes dacă există voință de redresare, alteori nu și s-au întâmplat situații tragice urmate de faliment. Este singura modalitate legală în momentul de față de a ajusta nivelul datoriilor. Nu există în legislație o altă modalitate ca aceste datorii de 3,5 miliarde de lei să poată fi redus la un suportabil, care să fie acceptat de Primăria Capitalei și asumat pe o perioadă de timp. 3,5 miliarde de lei înseamnă aproape tot bugetul Primăriei Capitalei pe un an”, a spus Gabriel Dumitrașcu, fostul președinte al Consiliului de Administrație al RADET.