Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, va deschide mitingul aviatic de sâmbătă, 17 iulie, de pe aeroportul Otopeni şi va pilota un avion Cessna.

Oficialul va conduce o formaţie de aeronave care va decola de pe aerodromul Strejnic din Ploieşti şi va ateriza pe Otopeni.

„Sunt maestru al sportului la aeromodelism. Pentru a avea această titulatură, un om trebuie să fi câştigat la vremea sa trei recorduri naţionale, iar eu am dobândit acest titlu încă din clasa a XII-a“, spune ministrul. Radu Berceanu are acasă câteva zeci de exemplare de modele realizate de el însuşi, în care a investit de-a lungul timpului mai mult de 10.000 de euro.

„Pe unele le am de când eram pionier. Sunt atât de vechi, încât au devenit piese de colecţie“, spune ministrul, care a reuşit să creeze şi un club de modelism la Craiova, iar încă de la începutul anilor ‘90 este chiar preşedintele Federaţiei Române de Modelism. Între timp, ministrul Berceanu şi-a construit şi un avion de două locuri, cu care zboară din când în când. Şi l-a făcut singur, investind aproximativ 40.000 de euro. Mai mult, acum pregăteşte un al doilea astfel de proiect, dar lucrările suferă din cauza lipsei timpului.

DETALII:
Citeşte şi Cum a ajuns Radu Berceanu ministrul vehiculelor miniaturale