Radu Drăgușin, prezentat în mod oficial de Tottenham

Joi seară, pe pagina de Facebook a echipei londoneze Tottenham Hotspur, a fost postat un videoclip. Aici, îl putem vedea pe Radu Drăgușin, în echipamentul oficial al echipei.

Clipul îl prezintă pe fotbalist, în fața fanilor britanicilor, ca pe un adevărat star. Iată imaginile:

„Suntem încântaţi să anunţăm achiziţionarea lui Radu Drăguşin de la Genoa din Serie A, sub rezerva obţinerii autorizaţiei internaţionale şi a permisului de muncă.

Internaţionalul român a semnat un contract cu clubul care va dura până în 2030 şi va purta tricoul cu numărul şase”, notează Tottenham pe site-ul oficial al echipei.

Daniel Pancu se miră că Radu Drăgușin a ales Tottenham

Daniel Pancu a vorbit despre situația privilegiată în care se află Radu Drăgușin. Sportivul român este considerat cel mai „scump” fotbalist din istoria fotbalului românesc: 30 milioane de euro.

Transferul fostului fundaș de la Genoa către echipa din Premier League este deja oficial. Românul a decis să semneze cu clubul londonez în detrimentul celei mai titrate echipe din Bundesliga.

Daniel Pancu a exprimat o reacție neașteptată în urma alegerii lui Radu Drăgușin de a se alătura echipei Tottenham în locul lui Bayern Munchen.

Selecționerul naționalei U21 se află în Antalya, Turcia. El e aici pentru a fi în proximitatea tinerilor „tricolori” pe durata cantonamentelor. Dar și pentru a-i monitoriza în meciurile amicale. De aici, el a vorbit despre cazul lui Drăgușin, pe care îl consideră un adevărat exemplu pentru tineri.

„E fantastic pentru fotbalul românesc! E fantastic că tinerii din ziua de azi vor avea un exemplu. ‘Uite, bă, se poate, ia să vedem ce a făcut băiatul ăsta!’. Ce a făcut? A muncit pe brânci, a fost serios, și-a dorit foarte mult, strong (n.r. – puternic), a intrat în sala de forță…

Va fi un exemplu pentru ei, că de mult timp n-au mai avut un exemplu. Ducem lipsă! El e de la 16 în Italia. Dacă știi ce să iei de acolo… Ăia sunt profesioniști 100%. E extraordinar să pleci și să intri în mediul ăla la 16 ani. Dacă ai puțină minte, iar el cred că are multă minte, înveți niște lucruri fantastice.

Chiar nu știu cum a gândit-o, întrebați-l pe el. Mi-e greu să mă pun în pielea lui și să spun ce a contat. Dacă mă întrebi pe mine, mi se pare 100% mai greu campionatul Angliei decât cel al Germaniei. Iar Bayern e un ‘monstru’ al Europei, un ‘balaur’. Întrebați-l, chiar sunt curios ce o să vă răspundă!”, a declarat Daniel Pancu, pentru GSP.ro.

radu dragusin
Radu Drăgușin (SURSA FOTO: Facebook)

Cum se va adapta Drăgușin în Anglia?

Selecționerul U21 a remarcat că în Anglia, cunoscută pentru competiția deschisă și confruntările intense de unu contra unu, nivelul adversarilor este superior față de Italia.

El subliniat că jucătorul este pregătit fizic și mental pentru această tranziție, deși a menționat că acesta va trebui să se obișnuiască cu noul stil, dat fiind că este prima sa experiență la o echipă de talie mare.

Referindu-se la trecutul său la Juventus, unde a avut un rol limitat, și la experiența sa la Genoa, unde stilul de joc era diferit, selecționerul a observat că la echipa națională, de asemenea, nu se practică frecvent confruntările de unu contra unu.

Cu toate acestea, a subliniat că, din punct de vedere fizic, jucătorul pare să fie într-o formă excelentă, având calitățile fizice necesare pentru a face față provocărilor.

„Iarăși e de urmărit… Se schimbă mult datele problemei, pentru că la Genoa, de multe ori, cu apărarea aceasta joasă, cu portarul în spatele tău, cu dublaj tot timpul, aglomerație…

Anglia, știți foarte bine, e un campionat deschis, în care se joacă foarte mult unu contra unu, cu adversari mult mai buni decât în Italia. Fizic, cu siguranță e pregătit. Fizic și mental e pregătit. Mai departe, vedem cum se obișnuiește cu stilul ăsta, pentru că e prima echipă mare la care joacă.

La Juventus a jucat foarte puțin, la Genoa era un altfel de fotbal, nici la echipa națională nu poți să spui că e un stil avântat, nu poți să spui că a juca de foarte multe ori unu contra unu. E de urmărit și aspectul acesta, dar fizic e pregătit. Calitățile fizice le are.

Am spus, fizic și mental e top-top-top! Vine dintr-unul dintre primele cinci campionate și acum a trecut la primul. Pentru mine, Premier League e primul.

Am văzut și eu jocurile lui Tottenham… De fapt, majoritatea echipelor din Anglia pornesc construcția aceea din careu. Practic, joacă de multe ori un 4 contra 3 în careu. Peste lucrurile astea n-a dat la Genoa, cu siguranță. Și sunt curios să-l văd cum se comportă”, a spus selecționerul.

Pancu speră că recordul lui Drăgușin va fi, în curând, depășit

Pancu a remarcat că jucătorii tineri din România, în special mijlocașii ofensivi sau atacanții, întâmpină dificultăți semnificative în procesul de adaptare, la transferul în afară.

În schimb, selecționerul a menționat că adaptarea fundașilor este mai facilă, deoarece aceștia sunt orientați mai mult spre muncă.

Selecționerul a subliniat că jucătorii români, cu inclinații creative și inventive, pot întâmpina obstacole inițiale în procesul de adaptare, menționând că el însuși a avut dificultăți în Italia. El a concluzionat că, în general, jucătorii de atac se confruntă cu o adaptare mai dificilă în comparație cu fundașii.

„Cu suma aceasta, devine cel mai important fotbalist din istorie, sper să fie depășit cât mai repede și de alții din urmă. E un băiat modest, foarte serios. Pentru echipa națională, ar fi bine să joace la Tottenham. Dacă nu… Vine un turneu final, iar Edi are nevoie de jucători care să aibă minute și meciuri în picioare

El e și fundaș… O să observați că jucătorii tineri care pleacă din România, mă refer la mijlocași ofensivi sau atacanți, foarte greu se adaptează. Să faceți un sondaj și o să vedeți! La fundași e mult mai ușor, că-s doar pe muncă setați.

Noi, cu gena noastră, ăia mai inventivi și creativi, cu ‘gărgănele’ prin cap, până nu și-o fură o dată sau de două ori… Și mie mi-a fost greu în Italia. Jucătorii de atac se adaptează mult mai greu decât fundași”, a mai spus Pancu.