Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) l-a numit pe Radu Enache, country manager Helwett Packard, in pozitia de presedinte, in cadrul Adunarii Generale Anuale de saptamana trecuta. Totodata, a fost desemnat noul Consiliu Director, format din Friedrich Niemann, (Athénée Palace Hilton Hotel) si Vasile Iuga (PricewaterhouseCoopers), ca vicepresedinti, Peter Weiss (ABN AMRO Bank) ca trezorier si Calin Dragan (Coca Cola HBC), Shahmir Khaliq (Citibank), Roberto Musneci  (CMC Consulting and Intermediation), Dan Ionescu  (General Electric), Ovidiu Artopolescu (Microsoft Romania), Obie L. Moore (Salans) si Alexandra Gatej  (Unilever SCE) ca membri ai consiliului. 

“Sunt onorat sa primesc acesta nominalizare din partea colegilor mei, fiind primul presedinte roman al AmCham; i-am asigurat de angajamentul meu pentru sustinerea intereselor de afaceri ale membrilor nostri, care numara in prezent peste 260 de companii” a declarat domnul Radu Enache.  

Anul trecut AmCham Romania a fost desemnata  de catre Consiliul European al Camerelor de Comert Americane, cu sediul  la Bruxelles, a doua ca dezvoltare din Europa. 

Printre obiectivele AmCham pentru 2007 se numara dezvoltarea coalitiilor de advocacy si consolidarea pozitiei sale de promotor al intereselor mediului de afaceri din Romania, prin intermediul promovarii bunelor practici corporatiste, prin dezvoltarea serviciilor adresate membrilor si prin colaborarea strategica cu parteneri  precum AmCham EU, Consiliul European al Camerelor Americane de Comert si Camera de Comert a S.U.A. 

AmCham Romania este o organizatie apolitica si non-profit, fondata in 1993 de investitorii americani in Romania. AmCham este una dintre cele 98 de Camere de Comert Americane din 86 de tari afiliate Camerei de Comert Americane cu sediul la Washington, D.C. si membra a Consiliului European al Camerelor de Comert Americane. In prezent, AmCham Romania numara aproximativ 260 de membri precum companii locale si multinationale, asociatii profesionale si de afaceri din diferite domenii de activitate, precum si organizatii non-guvernamentale care au stranse legaturi cu Statele Unite.

 

Sursa: Capital 02 Aprilie 2007