El a adăugat că şi-ar fi dorit să aibă oportunităţile din ziua de astăzi atunci când şi-a început business-ul din domeniul IT. "Chiar mi-aş fi dorit atunci să am oportunităţile de azi. Voi sunteţi foarte norocoşi", a spus Georgescu la “How To Web”.
Radu Georgescu este antreprenor în serie, investitor și mentor, Founding Partner & Chairman GECAD Group. Omul de afaceri Radu Georgescu ar fi putut lucra în Statele Unite, în aceeaşi clădire cu fostul şef al Microsoft, Bill Gates, însă a preferat să rămână în ţară şi să creeze companii IT de la zero.
Conform ediţiei 2012 a TOP 300 Capital Cei mai bogaţi români, Radu Georgescu are o avere estimată la 32-33 milioane de euro, ocupând locul 165.
Georgescu consideră că a fi antreprenor e la fel peste tot. “În primul rând ai nevoie de un anumit set-up mental şi să fii înclinat către a-ţi asuma riscuri mai mari. Câteodată e nevoie să vrei să schimbi ceva cu ideea ta, să crezi cu tărie că produsul tău poate să o facă şi să poţi să duci proiectul până la capăt şi dincolo de el. Mai trebuie să fii foarte atent la oportunităţi şi să ştii să le foloseşti pentru a-ţi atinge obiectivele”, afirmă Georgescu. În ceea ce priveşte antreprenoriatul din România şi cel din Statele Unite, în domeniul tehnologic, omul de afaceri român identifică mai multe diferenţe. "Ne aflăm într-un loc necunoscut al lumii şi încercăm să vindem produse" – aceasta ar fi o primă provocare pentru antreprenorii români din IT, în opinia lui Georgescu. În plus, acesta mai consideră că 10% dintre produsele software de pe piaţă sunt produse bune, în timp ce 90% dintre acestea sunt sortite eşecului.
Radu Georgescu evită se dea sfaturi tinerilor antreprenori pentru că “fiecare companie este diferită, fiecare industrie sau nişă este diferită. Mai mult, antreprenorii sunt acel model de oameni care fac lucrurile altfel. A le da sfaturi este contra antreprenoriatului ca şi concept”, consideră omul de afaceri. Totuşi, omul de afaceri a enumerat principalele provocări cu care se întâlneşte, inevitabil, un român care pune bazele unei afaceri în IT: distribuţia, venitul (iniţial), poziţia geografică şi experienţa. "Vrei să vinzi cât mai mult şi să cheltuieşti cât mai puţin", a explicat pe scurt Radu Georgescu.
La finalul prezentării pe care a susţinut-o la "How To Web", Radu Georgescu a declarat: "Software-ul este pasiunea mea numărul 1, 2 şi 3!"