Radu Mazăre se află de peste un an în Madagascar, acesta a fost condamnat la nouă ani de închisoare şi la pedeapsa complementară de interzicere a exercitării unor drepturi pe o durată de 3 ani, după executarea pedepsei principale, pentru abuz în serviciu, în formă continuată.
El a fost condamnat de fapt la 7 ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi la 6 ani pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în urma contopirii pedepselor fiind stabilită o pedepsă de 7 ani de detenţie, căreia i s-a adăugat un spor de doi ani.
Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre contestă condamnarea la 9 ani de închisoare în dosarul retrocedării unor terenuri din Mamaia. Şi alte patru persoane condamnate în dosar au iniţiat acţiuni similare, scrie News.ro.
Mazăre, aflat în Madagascar, şi ceilalţi patru condamnaţi în acelaşi dosar au depus contestaţie în anulare, procesul aflându-de deocamdată în faza de cameră preliminară. Primul termen de judecată va fi stabilit ulterior.
Au mai contestat decizia din 8 februarie a ICCJ, Paraschiva Barbu – condamnare cu suspendare, Marius Puşcaşi – condamnat la trei ani de închisoare, Carmen Puşcaşi şi Horaţiu Dima – şase ani de închisoare.
Fostul acţionar dinamovist Cristian Borcea a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, la trei ani de închisoare pentru asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, al trei ani de interzicere a unor drepturi, precum şi la confiscarea echivlentului în lei al sumei de 957.107 euro.
Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, cu un spor de un an, plus doi ani interzicerea unor drepturi.
Fostul acţionar al clubului Dinamo, Dragoş Săvulescu, a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare.
În total, peste 30 de persoane au fost condamnate în dosar, unele cu suspendare, altele cu executare.
Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.
Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.