Ministrul Economiei, Radu Oprea, a vorbit, vineri, despre schema de reducere a adaosului comercial la diverse produse alimentare de bază. Măsura a fost anunțată de premierul Marcel Ciolacu și are scopul de a reduce prețurile la o serie de alimente vitale în orice gospodării.

Se reduc prețurile la alimentele de bază

„În primul rând, este vorba despre lucruri bune pentru cetățenii României. Prima prioritate a cabinetului Marcel Ciolacu se referă la nivelul de trai al românilor și vedeți că scăderea prețului la alimentele de bază este una dintre priorități. Acest lucru ne afectează pe toți și, de aceea, este una dintre priorități.

A doua, sau, dacă vreți, la fel de important, este și promisiunea de către acum-actualul premier Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, că Educația va fi prioritate zero pentru actuala guvernare și vedeți că acest lucru se întâmplă.

Una dintre primele întâlniri a fost cu liderii de sindicat, cu ministrul Educației, tocmai pentru a putea puncta programul viitor astfel încât lucrurile care au fost discutate să nu rămână – și nu vor rămâne – la stadiul de promisiuni, vor fi realitate, așa cum a fost și în discursul pe care l-a avut președintele Marcel Ciolacu în fața Parlamentului, când a spus că toate promisiunile vor fi respectate la milimetru.”, a declarat Radu Oprea.

Diminuarea adaosului comercial

Totodată, ministrul Economiei, Radu Oprea, a vorbit și despre schema de diminuare a adaosului comercial.

„Veți vedea inclusiv săptămâna viitoare că încep discuțiile cu marile rețele de magazine, cu instituțiile statului care sunt implicate în acest proces.

În urma acestor discuții, va rezulta un act normativ, este o chestiune la care se lucrează de o bucată de vreme, însă am spus lucrul acesta și așa se va întâmpla și la Ministerul Economiei, și la celelalte ministere, întotdeauna toate actele normative vor fi discutate și cu mediul de afaceri.”, a mai spus ministrul Economiei, Radu Oprea, pentru B1TV.

Produse agricole mai ieftine

Potrivit ministrului, lupta cu inflația și cu scăderea prețurilor devine o certitudine atunci când ai mai multe produse prelucrate.

„Pentru produsele agricole, cu toții ne dorim să avem produse agricole mai ieftine și, de ce nu, și cele care sunt procesate să se întâmple acest lucru în România.

Știm exemplele în care exportăm materie primă și importăm produsul deja prelucrat, iar lucrul acesta trebuie să se întâmple aici, în România, pentru a avea o calitate mai bună, locuri de muncă bine plătite în România – peste 120.000 de locuri de muncă sunt în această industrie, peste 10.000 de companii, dintre care 8.000 sunt microîntreprinderi, până la nouă salariați, deci generează locuri de muncă și va putea să genereze în continuare și, de asemenea, lupta cu inflația și cu scăderea prețurilor devine o certitudine atunci când ai mai multe produse prelucrate în România.”, a spus Radu Oprea.