Raed Arafat vine cu precizări de ultmă oră referitoare la ultimele imagini de pe internet care au devenit virale. Este vorba despre fotografiile în urma cărora șeful DSU a fost acuzat că poartă armă la el.
Într-o postare pe pagina personală de Facebook, șeful DSU, Raed Arafat a publicat și el la rândul său imaginile respective, în care se presupune că ar avea armă. El susține că respectivul pistol despre care este acuzat că îl poartă după el la brâu este doar un telefon și o stație radio pe care le poartă după el de ani de zile.
Totodată, el a mai subliniat faptul că toate informațiile apărute în spațiul public referitoare la armă sunt doar dezinformări. Șeful DSU susține că știa despre poza care circulă de ceva timp însă, un prieten l-a informat că această știre, care este falsă a devenit între timp virală.
„Pistolul care îl port la brâu.. conform afirmațiilor unor dezinformatori pe care, din păcate, le cred mulți, dându-le share aberațiilor lor, sunt, de fapt, telefonul și stația radio pe care m-am obișnuit de ani de zile să le port la brâu! Știam de această poză care circulă de ceva timp, însă ieri (sâmbătă – n.r.) mi-a spus un prieten că din nou această știre falsă a devenit virală, după ce a fost postată pe un site din Târgu Mureș”, spune dr. Raed Arafat, duminică, pe Facebook.
În același timp, șeful DSU a mai subliniat faptul că nu se pune problema să poarte la el vreaun pistol în contextul în care nici măcar nu are permis de port armă.
Raed Arafat, despre certificatele de vaccinare false
Amintim faptul că Raed Arafat le-a mai transmis recent românilor și un îndemn referitor la certificatele vaccinare false. El declara atunci că există nenumărate astfel de cazuri, motiv pentru care autoritățile nu pot garanta ca persoanele vaccinate care decedează din cauza noului coronavirus au fost vaccinate în realitate.
„Am aflat de astfel de cazuri. E adevărat că nu de multe pentru că lumea nu spune că, de fapt, s-a vaccinat, cum zicem noi, «la chiuvetă». Însă știm cazul de la Sibiu, au mai fost și alte cazuri mediatizate. (…) Noi nu putem să garantăm 100% și nimeni nu poate garanta, existând această metodă, că persoanele vaccinate care decedează sunt toate vaccinate real. Poate o parte sunt vaccinate real și o parte nu. Dar acest lucru nu avem cum să-l controlăm decât dacă persoana spune că nu a fost vaccinată real. Ar fi în folosul ei, măcar în perioada tratamentului, pentru că medicul altfel ia în considerare riscurile petru persoana respectivă”, spune Raed Arafat.
Totodată, el a mai adăugat faptul că în cazul în care o persoană nu este vaccinată dar pretinde că ar fi, riscă să nu primească anumite scheme de tratament care i-ar îngreuna boala.
„Dacă persoana spune că este vaccinată și știe că nu este vaccinată riscă să primească o decizie greșită și să nu intre pe anumite scheme de tratament. Deci, cel puțin dacă o persoană este pozitivă, ajunge la medic și va trebui să spună medicului care este statusul ei real”, adaugă Arafat.