Raed Arafat este cunoscut de noi toți ca fiind persoana care conduce Departamentului pentru Situații de Urgență din România. El a ajuns în România în urmă cu mai bine de 30 de ani. Șeful DSU este medic de origine siriană și a vrut să pună în România bazele unui centru de urgență asemănător cu cel din străinătate.

Recent, șeful DSU a povestit despre începutul carierei sale, dar și despre un eveniment neobișnuit. Raed Arafat a relatat cum s-a ajuns să fie oprit în trafic de niște polițiști pentru un motiv absolut neobișnuit.

Acuzat că a folosit girofarul pentru a impresiona „gagicile”

Raed Arafat și-a amintit și momentul în care a ajuns să fie oprit de polițiști. Cum la începutul anilor ’90, ambulanța nu putea să folosească sirenele la fel ca și acum, lucrurile erau mai dificile. La un moment dat, însă, Raed Arafat a decis să pornească girofarele și a fost oprit în trafic la Târgu Mureș.

Oamenii legii i-ar fi spus acestuia că dețineau informații conform cărora el se folosea de sirene de girofare pentru a impresiona femei.

”Mi-aduc aminte când m-a oprit Poliția la Târgu-Mureș, în ’90, m-am simțit foarte jignit atunci. M-au oprit la o parte că ei au informații că eu mă duc cu girofarele și sirenele ca să impresionez gagici.

Am mers la Prof. Chiorean atunci, că era mentorul meu și îi spun «uitați-vă ce au zis ăștia». Și i-am scos imediat toate cazurile la care am fost, fiecare la ce oră, l-a sunat pe șeful Poliției, și-au cerut scuze”, a mai povestit el, la podcastul „Atceva cu Adrian Artene”.

Momentul în care Raed Arafat a decis că este nevoie de o schimbare

El a rememorat și prima sa intervenție. Era în urmă cu mulți ani, când nu ocupa o funcție înaltă în stat. Arafat a spus că nu a reușit să găsească pacientul respectiv, pentru că la acel moment, în urma unei astfel de situații, cei mai mulți oameni duceau pacienții cu mașina personală către spital.

Acela a fost momentul în care Raed Arafat și-a dat seama că este nevoie de o schimbare, astfel încât oamenii să învețe să aștepte ambulanța, indiferent de situație.

”Da, n-am găsit pacientul. Pentru că obiceiul era să ducă pacienții, mai ales la accidentele rutiere, cu mașini particulare. A durat foarte mult să învățăm oamenii să nu ducă pacienții cu mașinile particulare, să aștepte să vină Ambulanța.

Mi-aduc aminte că am plecat, era ceva lângă Azomureș, sigur l-am intersectat fiind dus cu altă mașină către spital. Ne-am oprit acolo, nu mai era pacientul, toată lumea se uita la mașina cu care eram ca la un OZN”, a povestit șeful DSU, în podcast-ul menționat.