Raed Arafat a semnat ordinul. Carantină prelungită pentru ilfovenii care locuiesc în localitățile din jurul Capitalei.
Cu o rată de infectare de 7,15 la mie, județul Ilfov deține în continuare un record negativ la nivel național.
Iar consecințele sunt pe măsură, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului recomandând prelungirea carantinei în mai multe localități.
Raed Arafat a semnat ordinul. Prelungirea carantinării zonale
Prefectura Ilfov anunţă prelungirea carantinei pentru localităţile Chiajna, Cornetu şi Dragomireşti-Vale.
În Chiajna, unde rata de infectare este de 11,15 la mie, carantina se prelungeşte cu 14 zile, iar în celelalte localităţi cu 7 zile.
”Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară Hotărârea nr. 90 din 13.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Chiajna, cu satele aparţinătoare Chiajna, Dudu şi Roşu, judeţul Ilfov.
Ilfov, cea mai mare rată de infectare din ţară
Luând în considerare cele de mai sus, şeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul Şefului DSU nr. 6984 din 13.04.2021 privind prelungirea carantinei zonale pentru comuna Chiajna, cu satele aparţinătoare Chiajna, Dudu şi Roşu, judeţul Ilfov, începând cu data de 13.04.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile.”, a transmis, marţi, Prefectura Ilfov, potrivit news.ro.
În Chiajna, rata de infectare este de 11,15 la mie.
De asemenea, instituţia anunţă că se prelungeşte carantina în comunele Cornetu şi Dragomireşti-Vale, cu satele aparţinătoare, pentru o perioadă de 7 zile.
În Cornetu, rata de infectare este de 6,89 cazuri la 1.000 de locuitori, iar în Dragomireşti-Vale 7,19 cazuri la 1.000 de locuitori.
Prelungirea carantinei intră în vigoare marţi, la ora 22.00.
Judeţul Ilfov are în continuare cea mai mare rată de infectare din ţară, respectiv 7,15 la mie.
Trebuie precizat faptul că evoluția pandemiei devine cu adevărat îngrijorătoare în România, atât cadrele medicale, cât și reprezentanți ai autorităților sanitare avertizând în repetate rânduri asupra presiunii existente în acest moment asupra sistemului sanitar.
Sursa foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu.