Pompierii au fost nevoiți să stingă patru focare în incendiul de la Petromidia. Arafat: A fost o fisură la o instalație

Simultan, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a vorbit și despre „o fisură la o instalație”, dar nu a putut să precizeze când a avut loc ultima operațiune de inspecție a combinatului de la Năvodari.

„A fost o întervenție foarte dificilă. Au fost patru focare, dintre care trei au fost localizate și stinse. Ultimul focar a trebuit stins sincron, cu toate forțele. La 13.15 am fost anunțați, la 15.35, pompierii au reușit să lichideze incendiul. Putea fi o catastrofă și mai mare, în condiție în care Constanța e în județ cu multe obiective de risc, vă amintesc de centrala nucleară de la Cernavodă”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Echipele de intervenție au fost în alertă până la ora 18:00

De asemenea, Arafat a explicat că echipele de intervenție au fost în alertă până la ora 18:00, astfel încât incendiul să nu repornească.

„A fost o fisură la o instalație, a explodat. Mai mult nu pot să spun. Experții vor analiza fiecare aspect, ceea ce s-a întâmplat exact, când instalația va fi răcită și oprită. E un dosar penal, pe de-o parte, legat de victime, dar și o anchetă privind cauzele incendiului”, a completat Raed Arafat. Totodată, Acesta a asigurat că „nu există pericol de evacuare a zonei”, potrivit celor spuse de Garda de Mediu Constanța.

Mai apoi, șeful DSU a fost întrebat când a avut loc ultima inspecție la Petromidia.

„Nu pot să spun când a fost, dar ceea ce știu e că o dată pe an pompierii inspectează aceste obiective”, a răspuns Arafat, înainte de a vorbit despre victimele incediului. „Doi dintre cei arși, unul pe 45 la sută din suprafața corpului, celălalt – pe 25-35 la sută, au fost transferați la București cu elicopterele SMURD. În funcție de evaluările medicale, vom vedea dacă e necesară transportarea răniților în străinătate”, a conchis Raed Arafat.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României