Raed Arafat, șeful DSU și secretar de stat în MAI, a transmis, joi, pe pagina sa de Facebook, o serie de imagini surprinse în spitalele din România care au arătat cu adevărat situația sistemului medical românesc în valul trei al pandemiei COVID-19.
Raed Arafat a făcut publice un set de imagini surprinse la mai multe spitale de primiri Urgențe din România. Clipul, transmis pe pagina e Facebook a șefului DSU arată filmări inregistrate la Unitățile de Primire Urgențe în ultima perioada, acolo unde ajung tot mai mulți pacienți din cauza infectării cu Covid-19.
Avertismentul lansat de Raed Arafat
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a scris și un mesaj de avertisment în dreptul imaginilor. Astfel, Raed Arafat i-a îndemnat pe toți cei care-l urmăresc să distribuie clipul pentru a ajunge la cât mai mulți oameni.
„Acest scurt film vă arată situația reală din interiorul sistemului medical, la nivelul unităților de primiri urgențe. Poate îl distribuiți la cât mai mulți prieteni că să înțeleagă care este realitatea, și ca să facă parte din marea echipa care încearcă să ajungă la normalitate cât mai repede. Când vorbesc de „marea echipa”, aceasta ne include pe toți, cetățeni, societate civilă și autorități locale și centrale!”, este mesajul transmis de Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.
De ce nu se testează mai mult în România
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a fost întrebat, marți seara, de Mugur Ciuvică, de ce nu se testează mai mult în România. Raed Arafat a precizat că de testare s-a ocupat Ministerul Sănătății.
“Testarea a fost apanajul colegilor de la Ministerul Sănătății. Nu era la nivelul MAI. Noi am avut discuții și toată lumea a zis că trebuie testat. Au adus testele rapide, pe antigeni, trei milioane de teste, deja 800.000 de s-au folosit. Continuăm să le folosim. Faptul că la acest moment suntem la 40.000 de teste, ne situează undeva la nivelul celorlalte țări, dar avem mulți care se testează singuri acasă.”, spune secretarul de stat în MAI Raed Arafat, răspunzând la întrebarea respectivă.
Sursa foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescubi