Rafila, veste bună despre primul Centru de Arşi Grav de la Timişoara

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat că primul Centru de Arși Grav de la Timișoara este în curs de construcție într-un ritm accelerat. Acesta reprezintă o investiție de 300 de milioane de lei, fondată din resursele alocate de Banca Mondială.

”Primul Centru de Arşi Grav de la Timişoara se construieşte într-un ritm accelerat. La doar 5 luni de la semnarea contractului de finanţare, construcţia avansează rapid”, a afirmat Alexandru Rafila, duminică, într-o postare pe Facebook.

Acesta spune că vor exista 12 paturi pentru pacienţii critici cu arsuri severe, 6 paturi pentru recuperarea acestor pacienţi şi un bloc operator modern.

Investiţia se ridică la circa 300 de milioane de lei şi este finanţată de Ministerul Sănătăţii, prin fondurile de la Banca Mondială, a menţionat Rafila.

Timișoara primește peste 80 de milioane lei

Joi, la Timișoara, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat necesitatea unei revizuiri a modalității de finanțare a spitalelor din România și a serviciilor medicale, pentru a reflecta realitatea din teren. Acesta a menționat că în Timișoara există trei proiecte de importanță majoră finanțate din PNRR, în valoare de peste 80 de milioane de lei. Rafila a adăugat că unul dintre aceste proiecte constă în implementarea unui laborator de microbiologie de ultimă generație, complet automatizat, care va funcționa la Spitalul Județean de Urgență, având scopul de a diagnostica infecțiile și de a controla emergența bacteriilor multirezistente.

Ministrul Sănătății a subliniat că platforma imagistică modernă de la Timișoara servește drept bază pentru viitorul Institut Regional de Oncologie și, în același timp, face parte din investițiile extinse pe care Ministerul Sănătății le implementează în diferitele regiuni ale țării. El a menționat că la Timișoara există trei proiecte de importanță majoră finanțate din PNRR, în valoare de peste 80 de milioane de lei, care includ un ambulatoriu specializat, segmentul dedicat controlului infecțiilor asociate îngrijirii medicale și secția de neonatologie.

”Apropo de controlul infecţiilor nosocomiale, unul dintre cele mai moderne laboratoare de microbiologie, complet automatizat, va funcţiona aici la Spitalul judeţean de urgenţă tocmai ca să putem să facem diagnosticul infecţiilor şi controlul emergenţei bacteriilor multirezistente”, a spus ministrul. Rafila a mai afiemat că lucrează pentru achiziţionarea într-un timp foarte scurt a Caravanei mobile pentru Timişoara, pentru screeming-ul cancerului de col uterin şi cancerului de sân.