Dacă la prima licitaţie, în octombrie 2010, preţul de pornire a fost de 8 milioane de euro, activul de pe litoral al rafinăriei din Oneşti a fost adjudecat cu doar 3,3 milioane de euro fără TVA, de către o firmă din Satu Mare, Dan Mar General Construct.

Suma obţinută pare surpinzătoare în condiţiile în care, deşi preţul de pornire al licitaţiilor scăzuse de la 2 milioane de euro, în noiembrie 2010, la 1,3 milioane de euro în decembrie 2010, ajungând la 770.000 de euro în ianuarie 2011, nimeni nu se înscrisese pentru a-l achiziţiona, în timp ce la licitaţia din acest început de martie au fost trei competitori care au dus preţul la 3,3 milioane de euro.

Şi această sumă ‘este una profitabilă pentru firma care şi-a adjudecat Hotelul Club Scandinavia’, supun specialiştii în domeniul imobiliarelor, argumentând prin faptul că este situat într-o zonă bună din Mamaia, pe malul Lacului Sutghiol, are o suprafaţă construită desfăşurată pe 3.586 mp, împreună cu dreptul de superficie pentru terenul aferent de 3.000 mp, are 28 de camere şi apartamente dispuse pe trei etaje şi s-a vândut împreună cu mobilierul, instalaţiile, electrocasnicele şi decoraţiunile aferente. Hotelul dispune, de asemenea, de un restaurant, un club de noapte şi o sală de conferinţe, dar care au stat mai mult închise începând din 2008.

Acţionarii societăţii RAFO aprobaseră, de principiu, acum doi ani, vânzarea firmei Tour Scandinavia, care administrează hotelul, la care avea un pachet de 99,26% din capitalul social.

RAFO deţinea participaţii la mai multe firme din domeniul turismului, care administrau active hoteliere în zona Moldovei sau în staţiunile de pe litoralul Marii Negre, dar vânduse, anterior, toate aceste active, cu excepţia Hotelului Club Scandinavia din Mamaia.
SURSA: Agerpres