La nivelul întregului grup, în 2016 Raiffeisen Bank International a înregistrat o creştere de 31,9% în ritm anual a profitului după plata unor taxe de până la 574 milioane de euro, în timp ce profitul consolidat a crescut cu 22,2%, până la 463 milioane de euro. Aceasta în condiţiile în care venitul net din dobânzi a scăzut cu 11,8%, până la 2,935 miliarde euro, în timp ce provizioanele pentru pierderi s-au diminuat cu 40,3%, până la 754 milioane de euro.
'Având în vedere contextul de dobânzi scăzute care pune presiuni asupra câştigurilor noastre, sunt mulţumit de profitul consolidat. Am reuşit să ne îmbunătăţim considerabil rezultatele în toate regiunile. În special, aş dori să scot în evidenţă Europa de Sud-Est, unde rezultatele ar putea fi majorare cu aproape 40%', a declarat directorul general de la RBI, Karl Sevelda.
Chiar dacă profitul consolidat a crescut, RBI a precizat că nu va plăti dividende nici pentru anul 2016. Ultima dată când RBI a acordat dividende a fost în anul 2013.
Grupul bancar austriac a mai informat că sâmbătă, 18 martie 2017, se va finaliza fuziunea dintre Raiffeisen Zentralbank (RZB) şi divizia sa Raiffeisen Bank International (RBI).
Raiffeisen Bank International împreună cu grupul mamă Raiffeisen Zentralbank au fost incluse în cele 51 de mari bănci europene care au fost supuse în 2016 la o nouă rundă de teste de stres de către Autoritatea Bancară Europeană şi, potrivit rezultatelor, Raiffeisen se numără printre băncile care au obţinut cele mai slabe rezultate.
În România, Raiffeisen Bank oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare pentru aproximativ 2 milioane de clienţi persoane fizice, IMM-uri sau corporaţii. Banca are o reţea de aproape 500 de agenţii în toată ţara, peste 1.140 de ATM-uri, aproximativ 14.000 de terminale EPOS şi peste 80 de MFM-uri. AGERPRES