"Titlul de ‘Cea mai bună bancă în ECE şi CIS’ demonstrează încă o dată poziţia excelentă pe care o are bancă noastră în cea mai importantă regiune de dezvoltare a Europei. El este de asemenea o recunoaştere a eforturilor noastre de a ne poziţiona mai bine în faţa provocărilor crizei economice globale prin intermediul fuziunii interne", a declarat Herbert Stepic, CEO al RBI.

Distincţiile publicaţiei de specialitate au fost acordate în cadrul evenimentului ‘Premiile Bancare Europene 2010’, desfăşurat în castelul Schoenbrunn din Viena.

În plus, RBI a fost recunoscută drept ‘Cea mai bună bancă din Austria’, iar Raiffeisen Bank Bosnia şi Herzegovina a primit titlul de ‘Cea mai bancă din Bosnia’.

Sucursalele RBI din Albania, Belarus, România şi Rusia au primit titlul de ‘Cea mai bună bancă străină’.

EMEA Finance este o publicaţie bilunară care discută evenimentele financiare majore legate de industria financiară din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa /zona EMEA/.

RBI este singura bancă austriacă prezentă atât în centrele financiare ale lumii, cât şi în Asia, următoarea zona geografică de dezvoltare.

În total, în jur de 60.000 de angajaţi Raiffeisen deservesc 14 milioane de clienţi în aproximativ 3.000 de locaţii, majoritatea acestora fiind în Europa Centrală şi de Est.

RBI este o subsidiară integral consolidate a Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB). RZB deţine în mod indirect în jur de 78,5% dintre acţiuni, restul tranzacţionându-se liber pe Bursa de Valori de la Viena.
Sursa: Agerpres