Raiffeisen Bank a anuntat majorarea cu pana la 3,30% dobanzile la toate depozitele pentru persoane fizice in lei. Banca bonifica depozitele in functie de trei transe valorice: peste 150 RON, peste 4.000 RON si peste 40.000 RON, iar dobanda este cu atat mai mare cu cat transa de suma a depozitului este mai mare si cu cat depozitul este constituit cu o scadenta mai indelungata. Cea mai mare dobanda oferita, de 10,5% pe an, este acordata pentru depozitele cu scadenta la 12 luni si sume mai mari de 40.000 RON.

“Facem acest pas inainte si oferim dobanzi semnificativ mai mari clientilor nostri la constiunirea sau reinnoirea oricarui tip de depozit pentru a le rasplati fidelitatea fata de banca si pentru a incuraja economisirea unor sume mari, pe termene din ce in ce mai lungi. Vrem sa avem o relatie pe termen lung cu clientii nostri si sa le oferim produse de economisire atractive, care sa le asigure protectie in viitor fata de riscul inflationist sau alte evenimente neprevazute” a declarat Ioana Curtali, directorul Directiei Managementul Pasivelor la Raiffeisen Bank.

In prezent dobanzile afisate de Raiffeisen Bank au crescut cu 1,3% pana la 3,3%, astfel la depozitele pe trei luni dobanda ajunge pana la 9% pe an , la sase luni dobanda poate ajunge la 9,5 % pe an, iar la 12 luni la 10,5 % pe an. Anterior acestei majorari dobanzile la depozitele pe trei luni erau de maxim 7,25% pe an, la sase luni de 8% pe an, iar la 12 luni de 9% pe an.

Noile dobanzi intra de astazi in vigoare si sunt valabile pentru depozitele noi atrase si pentru cele reinnoite de clientii nostri. Dobanzile pentru depozitele in valuta ale persoanelor fizice raman neschimbate.

Sursa: Raiffeisen Bank