Raiffeisen Bank va renunța la RayPay de la 1 ianuarie 2024
Raiffeisen Bank va renunța la RaiPay, prin intermediul căreia oamenii pot face tranzacții și pot plăti cu cardul.
Aplicația RaiPay ar urma să fie dezactivată de la 1 ianuarie 2024, conform unui mail trimis de reprezentanții instituției bancare către clienții săi. Pentru a efectua plăți cu telefonul mobil, oamenii vor fi nevoiți să adauge cardul în Google Pay.
„Te informăm că aplicația RaiPay va fi dezactivată începând cu 1 ianuarie 2024 și nu va mai fi disponibilă în oferta băncii pentru serviciile de plată cu telefonul mobil. Pentru a face plăți cu telefonul mobil, te rugăm să îți înregistrezi cardul Raiffeisen în aplicația Google Pay cât mai curând posibil. Pentru a adăuga cardul în Google Pay, te rugăm să urmezi pașii de mai jos:
Pasul 1: deschide aplicația de mobile banking Smart Mobile pe telefonul tău Android.
Pasul 2: mergi la secțiunea Carduri din aplicație.
Pasul 3: selectează cardul și apoi apasă butonul Adaugă în Google Pay.
Pasul 4: deblochează ecranul și plătește contactless cu telefonul tău, sigur și rapid.
Cu prietenie, Echipa Raiffeisen Bank”, este mesajul transmis de instituția bancară.
Despre Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank este o banca universală de top pe piața românească. Oferă o gamă completă de produse și servicii de calitate superioară persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distributie:
- unităț bancare:
- rețele de ATM și EPOS;
- phone-banking (Raiffeisen Direct);
- mobile banking (Raiffeisen Smart Mobile);
- internet banking (Raiffeisen Online).
Istoria Raiffeisen Bank în România începe în 1994, când Grupul Bancar Austriac Raiffeisen a deschis o reprezentantă în București. În 1998, aceasta a fost transformată în subisidiara Raiffeisenbank (România), oferind servicii și produse pentru companii. Raiffeisen Bank România a rezultat din fuziunea, încheiată în iunie 2002, a celor două entități deținute la acel moment de Grupul Raiffeisen în România: Raiffeisenbank (România) și Banca Agricolă Raiffeisen S.A., care fusese înființată în 2001, după preluarea băncii de stat Banca Agricolă de către grupul austriac.
Ideea care stă la baza Raiffeisen Bank s-a născut în criza agricolă de la mijlocul secolului al XIX-lea. În Europa Centrală, preindustrială, țăranii scăpați de jugul feudalismului încercau să facă față concurenței zdrobitoare a marilor producători agricoli. În 1846 – 1847, recoltele au fost atât de proaste, încât s-a instalat o foamete dură. Majoritatea populației rurale trăia într-o sărăcie extremă, lipsită de mijloacele minime de subzistență.
Soluția a venit de la un tenace primar prusac: F.W. Raiffeisen. El i-a invățat pe țărani să se asocieze, să se susțină la greu, să economisească și să se împrumute. Ideea a prins imediat și a fost preluată în toate statele germane. Astfel, s-a născut cooperativa de credit Raiffeisen.