In primul semestru al acestui an, compania a incheiat un numar de 2.900 de contracte in valoare totala de 136 milioane euro, in crestere cu 74% fata aceeasi perioada a anului trecut, informeaza un comunicat Raiffeisen Leasing. Structura portofoliului de leasing este formata din autovehicule in proportie de 77%, echipamente in proportie de 18% si proiecte imobiliare in proportie de 5%.

Compania estimeaza pentru 2007 o crestere de peste 50% a volumului de finantari.  

Raiffeisen Leasing se va axa in acest an mai ales pe cresterea segmentului de echipamente in totalul portofoliului sau, promovarea leasingului pentru proiecte imobiliare si dezvoltarea produsului de leasing pentru municipalitati.

Din luna septembrie, Raiffeisen Leasing va deveni operationala in Republica Moldova, avand ca unic actionar societatea Raiffeisen Leasing IFN SA. Compania va oferi solutii de leasing pentru autoturisme, camioane si vehicule comerciale, precum si pentru utilaje si echipamente. Raiffeisen Leasing Romania va pune la dispozitia comapaniei moldovenesti experienta acumulata pe piata romaneasca.  

Raiffeisen Leasing are puncte de lucru in 16 orase din tara, un portofoliu activ de 250 milioane euro si peste 14.000 de contracte in derulare. Oferta de servicii cuprinde leasing auto, echipamente, leasing imobiliar si proiecte complexe. Clientii companiei sunt in principal persoane juridice – IMM-uri, companii romanesti, multinationale si municipalitati.

Recent, compania a implinit cinci ani de activitate pe piata romaneasca. 

Sursa: Capital