Raiffeisen Zentralbank (RZB) a finalizat o emisiune de acţiuni în valoare de 500 de milioane de euro, derulată în perioada 8-19 iunie, cu scopul de a încadra programul de suplimentare a capitalului cu 2,5 miliarde euro, susţinut de guvernul austriac în proporţie de 70%, în reglementările UE.

Potrivit legislaţiei Uniunii Europene din domeniul competiţiei, statul poate subscrie capital de participaţie în cadrul unei astfel de operaţiuni în cuantum de maximum 70% din totalul capitalului emis, iar subscrierile acţionarilor existenţi pot reprezenta până la 10% din volumul emis, precizează Mediafax.

Astfel, 20% din majorarea de capital deja subscrisă de acţionari, în acest caz 500 milioane euro, a fost plasată către noi investitori în cadrul unei oferte publice, se arată într-un comunicat al RZB, proprietarul Raiffeisen Bank.

Banca îndeplineşte, astfel, condiţiile UE privind majorările de capital cu participarea statului, şi poate finaliza programul de suplimentare a capitalului cu 2,5 miliarde euro.

Potrivit declaraţiilor directorului general executiv al RZB, Walter Rothensteiner, emisiunea încheiată vineri a fost suprasubscrisă de către investitori.

SURSA: Mediafax