Rămâi fără bani imediat! Avertisment lansat de STB: Nu accesați link-ul

STB

SURSA FOTO: Dreamstime

Rămâi fără bani imediat! Mare atenție la trolee/STB. Hoții au inventat o nouă metodă de furt fix acum, când începe noul an școlar, iar mijloacele de transport vor fi zilnic utilizate de elevi.

Atenție, elevi! A apărut o nouă înșelăciune cu cardurile de călătorie STB

În București, a apărut o nouă înșelăciune cu cardurile de călătorie STB. Escrocheria circulă de ceva vreme pe rețelele sociale. Din dorința de a fi credibili, hoții folosesc numele Primăriei Municipiului București (PMB).

Fraude similare au mai fost semnalate de către Societatea de Transport București (STB) și-n trecut. Acum, că ne apropiem de un nou an școlar, iar elevii vor reîncepe să folosească mijloacele de transport în comun mai des, hoții au revenit la „vechile obiceiuri”. Pagina de Facebook „Harta transportului public în București” promovează oferte de vânzare FALSE a titlurilor de călătorie.  Nu există „un card STB” și nici chestionare sau oferte de gratuitate pentru jumătate de an. Cardul fals STB este oferit la doar 9,95 de lei pentru șase luni, tocmai pentru a atrage cât mai multe victime.

„În această săptămână a apărut în mediul online un nou anunț înșelător, care promovează MESAJE FALSE cu referire la așa-zise oferte ale STB SA. Pagina de Facebook «Harta transportului public în București» promovează în mod fals oferte de vânzare a titlurilor de călătorie și unor așa-zise gratuități.

❗STB SA vă recomandă SĂ NU ACCESAȚI LINK-UL promovat pe această pagină! Anunțăm călătorii că STB SA a crescut nivelul de securitate al sistemului informatic, iar toate anunțurile false vor fi aduse la cunoștința opiniei publice și raportate Directoratului Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC)”, au transmis reprezentanții Societății de Transport București (STB).

Reclamele false fac ravagii în România

Reclamele false fac multe victime în România. Recent, o femeie a pierdut peste 150.000 de lei, după ce a fost convinsă de o reclamă falsă că ar putea câștiga sume mari de bani din investiții financiare. Ea a raportat la poliție pe 19 august că, în luna iulie 2024, a văzut o reclamă falsă despre investiții în acțiuni, în care mai multe persoane publice promovau ideea că se pot obține profituri semnificative. A accesat anunțul fals, și-a introdus numărul de telefon și a fost contactată ulterior.

Ea a descărcat o aplicație de control la distanță și a urmat instrucțiunile primite, făcând mai multe depuneri de peste 150.000 de lei în total. Poliția investighează acum cazul pentru înșelăciune, operațiuni financiare frauduloase și acces ilegal la un sistem informatic.