Rămân fără pensii. Marcel Ciolacu tună și fulgeră: Să-și piardă pensia…

Marcel Ciolacu

SURSA FOTO: Capital.ro

Marcel Ciolacu a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de joi, 23 mai, cine sunt românii care ar putea rămâne fără pensii speciale. De asemenea, el a mai spus și care ar fi motivul pentru care aceste venituri ar fi tăiate.

Polițiștii rămân fără pensii speciale

Polițiștii rămân fără pensii speciale. În cursul zilei de joi, 23 mai, a avut loc o nouă ședință de Guvern. Înaintea acesteia, prim-ministrul Marcel Ciolacu a vorbit despre pensiile speciale ale polițiștilor. Acesta spune că dacă polițiștii sunt acuzați de fapte de corupție, atunci ei trebuie să-și piardă pensia specială.

„Dacă politiștii sunt acuzați de fapte de corupție, să își piardă pensia specială!”, a avertizat Marcel Ciolacu.

Înaintea ședinței de guvern de azi, premierul a discutat și problema protestului angajaților de la Secretariatul General al Guvernului și din aparatul său de lucru.

Ministerul Muncii a făcut public un proiect de Ordonanță de Urgență prin care propune o majorare salarială de 10% pentru anumite categorii de bugetari. Aceștia reclamă inechități salariale în comparație cu alți angajați din sectorul public.

Polițiștii au amenințat cu protest

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) a criticat proiectul de Ordonanță care propune majorarea cu 10% a salariilor personalului plătit din fonduri publice. Ei spun că această inițiativă îi discrimină pe polițiști și militari.

Sindicaliștii l-au avertizat pe Marcel Ciolacu că, în funcție de modul în care Guvernul răspunde la revendicările lor, ar putea apărea un nou conflict de muncă. Acest conflict poate influența securitatea secțiilor electorale.

SNPPC reprezintă peste 36.000 de angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Sindicatul este de părere că proiectul este discriminatoriu.

Pe site-ul Ministerului Muncii a fost publicat un document care propune o majorare salarială cu 10%. Totuși, familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională este exclusă din această inițiativă legislativă. Asta, deși au anumite drepturi financiare semnificative pe care le-ar avea de recuperat.

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România este o organizație sindicală care își propune să reprezinte interesele profesionale ale polițiștilor și personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

SNPPC oferă materiale informative și resurse referitoare la legislația și regulamentele care au impact asupra lucrătorilor din sectorul securității.

Prin intermediul paginii lor web, SNPPC își propune să fie un punct de referință pentru membrii săi, oferindu-le suport și asistență în diversele lor preocupări profesionale și sindicale.