"În toate judeţele prin care am fost până acum am primit întrebarea unde este proiectul de lege. Într-adevăr nu este un proiect şi nu s-a întâmplat de când ştiu eu să existe consultare înainte de elaborarea unui proiect de act normativ. Dar, ca acest proiect de act normativ să fie util şi să nu mai aibă atâtea modificări ca Legea 263/2010, pentru că efectiv este foarte greu să o mai punem acum în aplicare, de aceea încercăm să construim un proiect de lege cu puncte de vedere din teritoriu, tocmai de aceea avem aceste întâlniri cu reprezentanţii asociaţiilor de pensionari. De aceea nu am venit cu un proiect de lege astăzi, pentru că încercăm să construim unul şi cu punctele de vedere ale pensionarilor din ţară", a explicat secretarul de stat, care s-a aflat miercuri la Braşov.
Adrian Marius Rândunică a adăugat că aceste consultări în teritoriu sunt nemaiîntâlnite în practica de până acum, ministerul dorindu-şi o consultare amplă, iar oamenii sunt foarte mulţumiţi că există asemenea întâlniri, înainte de a veni cu un proiect care să fie pus în dezbatere.
"Dorim ca acest proiect de lege, când va ajunge în Parlament, să nu mai fie amendat şi modificat de mai multe ori. Punctele de vedere ale oamenilor sunt foarte importante pentru noi. La proiectul de lege se lucrează, este constituit un grup de lucru la nivelul ministerului. Am strâns toată legislaţia europeană în domeniu, strângem toate informaţiile, le punem cap la cap, pentru ca apoi să le prindem într-un proiect de act normativ. Discutăm despre un proiect care în cel mai scurt timp să intre în Parlament, aşa cum este prevăzut în Programul de Guvernare. În luna octombrie proiectul de lege să fie gata, pentru ca apoi să intre în Parlament. Ne dorim o lege mai bună decât există acum. Ne dorim ca în cel mai scurt timp să avem un act final, o lege mai bună încă de la început, pentru a nu exista motive de contestare", a mai precizat secretarul de stat.
Reprezentanţii asociaţiilor de pensionari din judeţul Braşov, prezenţi la întâlnire, i-au cerut reprezentantului Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale ca punctul de pensie să ajungă la valoarea de 45% din salariul mediu brut pe economie şi să existe o delimitare foarte clară între categoriile de pensionari.
AGERPRES