Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL și europarlamentar, afirmă că Cristian Popescu Piedone, candidatul la Primăria Capitalei, are în acest moment peste 30%, din informațiile pe care le dețin liberalii.

Potrivit lui Rareș Bogdan, Cristian Popescu Piedone, are peste 30%.

Rareș Bogdan explică ce șanse are Piedone

„Am văzut un meteorit, domnul Cristian Popescu Piedone, are peste 30%. Cert e că în acest moment, din cercetările pe care le avem, o parte din electoratul PNL 23-24% e îndreptat spre Nicușor Dan. (…) Ce e interesant e că în cazul unei cadidaturi din partea doamnei Firea electoratul liberal se mută spre Nicușor Dan, iar doamna Firea ar lua de la bazinul PNL destul de puțin. Chestiunea se întâmplă și dacă e candidat PNL, chiar dacă PSD are bazin mai mare la București, e un electorat care se mută într-o proporție destul de mare spre Popescu Piedone, rapid. Deocamdată nu am văzut transferurile de votanți de la sectoare”, a spus liderul PNL.

Rareș Bogdan a făcut aceste declarații în contextul unui sondaj publicat de Nicușor Dan.

Conform acestuia, Popescu Piedone era favorit în cursa pentru alegerile locale din Capitală.

Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu/SURSA FOTO: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Nicușor Dan susține că primarul de la 5 ar obține un scor mare

Potrivit sondajului, Piedone ar obține 40,4%, chiar dacă ar candida numai cu sprijinul PUSL, iar alianța PSD-PNL ar avea un alt candidat.

Pe locul 2 s-ar clasa Nicușor Dan cu 39,3%, susținut de Alianța Dreapta Unită.

Pe locul 3 s-ar clasa Sebastian Burduja cu 16%, chiar dacă ar fi susținut de alianța PSD-PNL.

Cristian Popescu Piedone a reacționat la acest sondaj numindu-l „otrăvit și hoț”, acuzând că este „extrem de măsluit”.

Cristian Popescu Piedone se autointitulează „Lupul singuratic”

Primarul Sectorului 5 a publicat un mesaj pe Facebook în care și-a asumat rolul de „lup singuratic”.

Primarul și-a explicat abordarea, exprimând că este „blând cu oamenii, fiară cu neoamenii”. Cu aceste cuvinte, primarul Sectorului 5 a dorit să evidențieze o distincție clară între cei pe care îi sprijină și cei pe care îi privește cu precauție sau ostilitate.

În plus, a folosit o analogie pentru a-și descrie rolul, autointitulându-se „lupul bunic”. Această metaforă sugerează că el se simte dator să-și protejeze „haita și specia” de orice amenințare externă.